Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier kuchenny
Krok 1: Gotujemy bulion z groszkiem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącym maśle do zeszklenia. Dodajemy zielony groszek i listki tymianku, po czym podsmażamy przez 2 minuty. Dolewamy bulion, doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut, w razie potrzeby dolewając więcej bulionu.
Krok 2: Przygotowujemy ciasto piwne
Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i piwo mieszamy na gładką masę.
Krok 3: Podgrzewamy olej
Do rondla wlewamy olej (ok. 4-6 cm) i podgrzewamy do momentu, aż po włożeniu drewnianej łyżki, na powierzchni pojawią się pęcherzyki.
Krok 4: Smażymy rybę
Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Panierujemy w mące pszennej, otrzepujemy, zanurzamy w cieście piwnym i smażymy porcjami na gorącym oleju przez 4-6 minut (w zależności od grubości kawałków) aż do zarumienienia. Usmażoną rybę osączamy na papierze kuchennym.
Krok 5: Przygotowujemy purée z groszku
Groszek miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Podajemy ze smażoną rybą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!
Ryba z frytkami
Klasyka w Twoim domu! Filety z dorsza w pysznej piwnej panierce oraz chrupiące frytki – palce lizać!
Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
Oryginalny pomysł na grilla. Kawałki ryby w paprykowym sosie i kapusta z rusztu zasmakują każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy krem z groszku
- Palia w cytrynach
- Szaszłyki wieprzowe
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Naleśniki z farszem
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Gulasz z jelenia
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Omlet z makaronem
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Gnocchi szpinakowe
- Donuty dyniowe
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Barszcz z uszkami
- Syrop imbirowy
- Sałatka fitness
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Strogonow po wegetariańsku
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Deser gruszkowo-malinowy
- Brownie z chałwą
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Kaczka z żurawiną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)