
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy kapustę
Filety z dorsza rozmrażamy. Kapustę kroimy na pół i usuwamy głąb. Połówki kapusty kroimy w poprzek na paski o szerokości ok. 1 cm, myjemy i dobrze osączamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Podsmażamy razem z kapustą na gorącym oleju przez ok. 3 minuty. Dodajemy krem balsamiczny, dolewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dusimy przez 3-5 minut.
Krok 2: Smażymy filety z dorsza
Filety z dorsza myjemy i osuszamy. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, solą i pieprzem. Smażymy na gorącym maśle z każdej strony przez 2-3 minuty. Kapustę doprawiamy do smaku i podajemy z rybą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.


Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.


Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
Wyszukany pomysł na rybę – filet z dorsza podany z duszoną cykorią oraz aromatycznym pesto na bazie pistacji i parmezanu.


Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.


Zobacz przepisy
na lato
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)