Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy kapustę
Filety z dorsza rozmrażamy. Kapustę kroimy na pół i usuwamy głąb. Połówki kapusty kroimy w poprzek na paski o szerokości ok. 1 cm, myjemy i dobrze osączamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Podsmażamy razem z kapustą na gorącym oleju przez ok. 3 minuty. Dodajemy krem balsamiczny, dolewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dusimy przez 3-5 minut.
Krok 2: Smażymy filety z dorsza
Filety z dorsza myjemy i osuszamy. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, solą i pieprzem. Smażymy na gorącym maśle z każdej strony przez 2-3 minuty. Kapustę doprawiamy do smaku i podajemy z rybą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)