Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy kapustę
Filety z dorsza rozmrażamy. Kapustę kroimy na pół i usuwamy głąb. Połówki kapusty kroimy w poprzek na paski o szerokości ok. 1 cm, myjemy i dobrze osączamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Podsmażamy razem z kapustą na gorącym oleju przez ok. 3 minuty. Dodajemy krem balsamiczny, dolewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dusimy przez 3-5 minut.
Krok 2: Smażymy filety z dorsza
Filety z dorsza myjemy i osuszamy. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, solą i pieprzem. Smażymy na gorącym maśle z każdej strony przez 2-3 minuty. Kapustę doprawiamy do smaku i podajemy z rybą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.
Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
Wyszukany pomysł na rybę – filet z dorsza podany z duszoną cykorią oraz aromatycznym pesto na bazie pistacji i parmezanu.
Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Tarta Cytrynowa
- Piernik świąteczny
- Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Babka serowa z pomarańczami
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Zupa krem z buraka
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Pizza pepperoni
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
- Tatar wołowy
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Bezglutenowe pancakes
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)