Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Do małej miseczki dodajemy oba rodzaje papryk, dość drobno posiekany koperek, granulowany czosnek i sól. Całość dokładnie mieszamy. Następnie do przypraw dodajemy oliwę i całość dokładnie mieszamy, aż powstanie pasta.
KROK 2: NACIERAMY RYBĘ MARYNATĄ
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą.
KROK 3: PIECZEMY RYBĘ
Zamarynowane filety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy przez ok. 7-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, aż mięso wewnątrz ryby stanie się białe, a wierzch się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
Upieczona z jabłkiem i tymiankiem kaszanka przeniesie do kulinarnego raju każdego miłośnika grilla.
Kurczak pieczony z kminkiem
Złocisty kurczak przesiąknięty aromatyczną ziołową marynatą z kminkiem w roli głównej to smakowity pomysł na obiad.
Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.
Odrywana wieprzowina
Zobacz, co należy zrobić, by na końcu rozrywana wieprzowina była idealnie soczysta, krucha i aromatyczna.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Ośmiorniczki z grilla
- Tiramisu
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Dorsz w pesto
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Crostini z szynką i melonem
- Spaghetti napoli – przepis
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Jabłkowy chutney z piwem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z pomelo
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Indyk z salsą truskawkową
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Pesto z pietruszki
- Pesto z liści rzodkiewki
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (27)
973 dni temu
Super że podajecie kalorie i wartości odżywcze, ale brakuje informacji ile gramów ma "Filet z dorsza" :) a może być bardzo różnie...
odpowiedz
1401 dni temu
Ryba wyszła przepyszna, trzymałam ją trochę dłużej ale wiele zależy też od piekarnika. Do pasty dodałam trochę soku z cytryny zamiast skraplać i wyszła mokra i czuć aromat przypraw. Polecam !
odpowiedz
1482 dni temu
Witam, ryba w ten sposób przygotowana zrobiła się sucha i czuć ją rybą. Ryba powinna być cała owinięta żeby nie wypchnęła.
odpowiedz
1686 dni temu
Hej Rybka super gorąco polecam, uważajcie z solą! bardzo łatwo przesolić jak dlamnie ta dawka to troszeczkę za duzo, jeśli dacie wiecej koperku niż w przepisie lub papryki pamietajcie dodać troszeczkę wiecej oleju bo wam sie przypali. Gorąco polecam!!
odpowiedz
2158 dni temu
Mmmmm dobra ryba
odpowiedz
1953 dni temu
piec z termobiegiem czy góra/dół
1952 dni temu
Pieczemy z funkcją grzania góra-dół :)
2652 dni temu
Używamy tej marynaty do różnych ryb. Zawsze wychodzi pysznie :)
odpowiedz
2735 dni temu
Wyszło wspaniałe! Ten sposób przyrządzenia powala na głowę rybki w panierce ;-)
odpowiedz
2852 dni temu
Wyszło pyszne, glazura miodzie ☺
odpowiedz
2917 dni temu
fajne potrawy tylko macie drogie ryby
odpowiedz
3237 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
3169 dni temu
Najlepsza ryba, jaką jadłam. Nie lubię ryb, ale już myślę, kiedy to powtórzyć:)
3243 dni temu
Rybka wyśmienita dziś właśnie ja przygotowałem na obiad. Małżonka była pod wrażeniem, że tak szybko można przygotować bardzo dobrą rybę na obiad w tak krótkim czasie.
odpowiedz
3243 dni temu
Super, że się udała :) Zachęcamy do testowania pozostałych przepisów z naszej strony. Może małżonka również będzie pod wrażeniem ;) Pozdrawiamy!
3250 dni temu
Bardzo smaczna ryba. Szybko się robi i nie trzeba jej przede wszystkim pilnować. Jeżeli komuś nie wyszło to znaczy, że nie użył składników odpowiedniej jakości. Dorsz z Lidla jest bardzo smaczny i nie rozpadnie się jeżeli będzie odpowiednia temperatura w piekarniku, a ryba się nie wtedy nie ugotuje.
odpowiedz
3265 dni temu
niestety wyszło bardzo niedobre, nie dałam rady zjeść. szkoda ryby
odpowiedz
3337 dni temu
Bardzo nie smaczne danie
odpowiedz
3337 dni temu
hahahhahhahahhahah
3344 dni temu
szkoda, że ten wasz "świeży dorsz" rozpada się na patelni (na bardzo gorącym oleju i na dobrej patelni)
odpowiedz
3344 dni temu
Drogi Gościu, jeśli masz zastrzeżenia do produktu Lidla, zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego do Biura Obsługi Klienta - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
3489 dni temu
k.k. wyobraźnia w kuchni to podstawa! Cieszymy się, że znalazłaś alternatywny sposób wykonania naszego przepisu :)
odpowiedz
3490 dni temu
nie miałam koperku i nie użyłam czosnku. sypnęłam za to rozmarynem, ziołami prowansalskimi i dodałam grubo mielonej soli z suszonymi chabrami. upiekło się piękne białe mięso na które wrzuciłam wiórki z masła. Pycha :)
odpowiedz
3510 dni temu
Mnie i mojej rodzinie bardzo smakowało, dodaliśmy przepis do sprawdzonych i do ponownego wykorzystania :)
odpowiedz
3580 dni temu
Pyszne:)
odpowiedz
3875 dni temu
bardzo ostra pasta
odpowiedz
zobacz wszystkie