Dorsz w czosnku i cytrynie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

W małej miseczce mieszamy ze sobą oba rodzaje papryki, koperek, granulowany czosnek oraz sól. Dodajemy oliwę z oliwek i łączymy, aż powstanie pasta.

Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dokładnie nacieramy powstałą pastą. Filety układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wierzch ryby skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy rybę około 7-10 minut, aż mięso wewnątrz stanie się białe, a wierzch ryby się zrumieni.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (26)

Avatar
  • Gość Gość
    81 dni temu
    Ryba wyszła przepyszna, trzymałam ją trochę dłużej ale wiele zależy też od piekarnika. Do pasty dodałam trochę soku z cytryny zamiast skraplać i wyszła mokra i czuć aromat przypraw. Polecam !

    odpowiedz

  • Ula Ula
    162 dni temu
    Witam, ryba w ten sposób przygotowana zrobiła się sucha i czuć ją rybą. Ryba powinna być cała owinięta żeby nie wypchnęła.

    odpowiedz

  • Melek Melek
    365 dni temu
    Hej Rybka super gorąco polecam, uważajcie z solą! bardzo łatwo przesolić jak dlamnie ta dawka to troszeczkę za duzo, jeśli dacie wiecej koperku niż w przepisie lub papryki pamietajcie dodać troszeczkę wiecej oleju bo wam sie przypali. Gorąco polecam!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    837 dni temu
    Mmmmm dobra ryba

    odpowiedz

  • Gość Gość
    632 dni temu
    piec z termobiegiem czy góra/dół
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    632 dni temu
    Pieczemy z funkcją grzania góra-dół :)
  • Gość Gość
    1331 dni temu
    Używamy tej marynaty do różnych ryb. Zawsze wychodzi pysznie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1415 dni temu
    Wyszło wspaniałe! Ten sposób przyrządzenia powala na głowę rybki w panierce ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1532 dni temu
    Wyszło pyszne, glazura miodzie ☺

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1596 dni temu
    fajne potrawy tylko macie drogie ryby

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1916 dni temu
    Pyszna :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1848 dni temu
    Najlepsza ryba, jaką jadłam. Nie lubię ryb, ale już myślę, kiedy to powtórzyć:)
  • Gość Gość
    1923 dni temu
    Rybka wyśmienita dziś właśnie ja przygotowałem na obiad. Małżonka była pod wrażeniem, że tak szybko można przygotować bardzo dobrą rybę na obiad w tak krótkim czasie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1922 dni temu
    Super, że się udała :) Zachęcamy do testowania pozostałych przepisów z naszej strony. Może małżonka również będzie pod wrażeniem ;) Pozdrawiamy!
  • Gość Gość
    1930 dni temu
    Bardzo smaczna ryba. Szybko się robi i nie trzeba jej przede wszystkim pilnować. Jeżeli komuś nie wyszło to znaczy, że nie użył składników odpowiedniej jakości. Dorsz z Lidla jest bardzo smaczny i nie rozpadnie się jeżeli będzie odpowiednia temperatura w piekarniku, a ryba się nie wtedy nie ugotuje.

    odpowiedz

  • gość gość
    1944 dni temu
    niestety wyszło bardzo niedobre, nie dałam rady zjeść. szkoda ryby

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2017 dni temu
    Bardzo nie smaczne danie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2017 dni temu
    hahahhahhahahhahah
  • gość gość
    2024 dni temu
    szkoda, że ten wasz "świeży dorsz" rozpada się na patelni (na bardzo gorącym oleju i na dobrej patelni)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2024 dni temu
    Drogi Gościu, jeśli masz zastrzeżenia do produktu Lidla, zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego do Biura Obsługi Klienta - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2168 dni temu
    k.k. wyobraźnia w kuchni to podstawa! Cieszymy się, że znalazłaś alternatywny sposób wykonania naszego przepisu :)

    odpowiedz

  • k.k. k.k.
    2169 dni temu
    nie miałam koperku i nie użyłam czosnku. sypnęłam za to rozmarynem, ziołami prowansalskimi i dodałam grubo mielonej soli z suszonymi chabrami. upiekło się piękne białe mięso na które wrzuciłam wiórki z masła. Pycha :)

    odpowiedz

  • Jacek Jacek
    2189 dni temu
    Mnie i mojej rodzinie bardzo smakowało, dodaliśmy przepis do sprawdzonych i do ponownego wykorzystania :)

    odpowiedz

  • aga aga
    2259 dni temu
    Pyszne:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2555 dni temu
    bardzo ostra pasta

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram