
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W małej miseczce mieszamy ze sobą oba rodzaje papryki, koperek, granulowany czosnek oraz sól. Dodajemy oliwę z oliwek i łączymy, aż powstanie pasta.
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dokładnie nacieramy powstałą pastą. Filety układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wierzch ryby skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy rybę około 7-10 minut, aż mięso wewnątrz stanie się białe, a wierzch ryby się zrumieni.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Odrywana wieprzowina
Zobacz, co należy zrobić, by na końcu rozrywana wieprzowina była idealnie soczysta, krucha i aromatyczna.

Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.

Kurczak pieczony z kminkiem
Złocisty kurczak przesiąknięty aromatyczną ziołową marynatą z kminkiem w roli głównej to smakowity pomysł na obiad.

Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
Upieczona z jabłkiem i tymiankiem kaszanka przeniesie do kulinarnego raju każdego miłośnika grilla.

Komentarze (27)
438 dni temu
Super że podajecie kalorie i wartości odżywcze, ale brakuje informacji ile gramów ma "Filet z dorsza" :) a może być bardzo różnie...
odpowiedz
867 dni temu
Ryba wyszła przepyszna, trzymałam ją trochę dłużej ale wiele zależy też od piekarnika. Do pasty dodałam trochę soku z cytryny zamiast skraplać i wyszła mokra i czuć aromat przypraw. Polecam !
odpowiedz
947 dni temu
Witam, ryba w ten sposób przygotowana zrobiła się sucha i czuć ją rybą. Ryba powinna być cała owinięta żeby nie wypchnęła.
odpowiedz
1151 dni temu
Hej Rybka super gorąco polecam, uważajcie z solą! bardzo łatwo przesolić jak dlamnie ta dawka to troszeczkę za duzo, jeśli dacie wiecej koperku niż w przepisie lub papryki pamietajcie dodać troszeczkę wiecej oleju bo wam sie przypali. Gorąco polecam!!
odpowiedz
1623 dni temu
Mmmmm dobra ryba
odpowiedz
1418 dni temu
piec z termobiegiem czy góra/dół
1418 dni temu
Pieczemy z funkcją grzania góra-dół :)
2117 dni temu
Używamy tej marynaty do różnych ryb. Zawsze wychodzi pysznie :)
odpowiedz
2200 dni temu
Wyszło wspaniałe! Ten sposób przyrządzenia powala na głowę rybki w panierce ;-)
odpowiedz
2317 dni temu
Wyszło pyszne, glazura miodzie ☺
odpowiedz
2382 dni temu
fajne potrawy tylko macie drogie ryby
odpowiedz
2702 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
2634 dni temu
Najlepsza ryba, jaką jadłam. Nie lubię ryb, ale już myślę, kiedy to powtórzyć:)
2708 dni temu
Rybka wyśmienita dziś właśnie ja przygotowałem na obiad. Małżonka była pod wrażeniem, że tak szybko można przygotować bardzo dobrą rybę na obiad w tak krótkim czasie.
odpowiedz
2708 dni temu
Super, że się udała :) Zachęcamy do testowania pozostałych przepisów z naszej strony. Może małżonka również będzie pod wrażeniem ;) Pozdrawiamy!
2716 dni temu
Bardzo smaczna ryba. Szybko się robi i nie trzeba jej przede wszystkim pilnować. Jeżeli komuś nie wyszło to znaczy, że nie użył składników odpowiedniej jakości. Dorsz z Lidla jest bardzo smaczny i nie rozpadnie się jeżeli będzie odpowiednia temperatura w piekarniku, a ryba się nie wtedy nie ugotuje.
odpowiedz
2730 dni temu
niestety wyszło bardzo niedobre, nie dałam rady zjeść. szkoda ryby
odpowiedz
2803 dni temu
Bardzo nie smaczne danie
odpowiedz
2803 dni temu
hahahhahhahahhahah
2809 dni temu
szkoda, że ten wasz "świeży dorsz" rozpada się na patelni (na bardzo gorącym oleju i na dobrej patelni)
odpowiedz
2809 dni temu
Drogi Gościu, jeśli masz zastrzeżenia do produktu Lidla, zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego do Biura Obsługi Klienta - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
2954 dni temu
k.k. wyobraźnia w kuchni to podstawa! Cieszymy się, że znalazłaś alternatywny sposób wykonania naszego przepisu :)
odpowiedz
2955 dni temu
nie miałam koperku i nie użyłam czosnku. sypnęłam za to rozmarynem, ziołami prowansalskimi i dodałam grubo mielonej soli z suszonymi chabrami. upiekło się piękne białe mięso na które wrzuciłam wiórki z masła. Pycha :)
odpowiedz
2975 dni temu
Mnie i mojej rodzinie bardzo smakowało, dodaliśmy przepis do sprawdzonych i do ponownego wykorzystania :)
odpowiedz
3045 dni temu
Pyszne:)
odpowiedz
3340 dni temu
bardzo ostra pasta
odpowiedz
zobacz wszystkie