
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Do małej miseczki dodajemy oba rodzaje papryk, dość drobno posiekany koperek, granulowany czosnek i sól. Całość dokładnie mieszamy. Następnie do przypraw dodajemy oliwę i całość dokładnie mieszamy, aż powstanie pasta.
KROK 2: NACIERAMY RYBĘ MARYNATĄ
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą.
KROK 3: PIECZEMY RYBĘ
Zamarynowane filety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy przez ok. 7-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, aż mięso wewnątrz ryby stanie się białe, a wierzch się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
Upieczona z jabłkiem i tymiankiem kaszanka przeniesie do kulinarnego raju każdego miłośnika grilla.

Kurczak pieczony z kminkiem
Złocisty kurczak przesiąknięty aromatyczną ziołową marynatą z kminkiem w roli głównej to smakowity pomysł na obiad.

Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.

Odrywana wieprzowina
Zobacz, co należy zrobić, by na końcu rozrywana wieprzowina była idealnie soczysta, krucha i aromatyczna.

Zobacz przepisy
na święta
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (27)
1151 dni temu
Super że podajecie kalorie i wartości odżywcze, ale brakuje informacji ile gramów ma "Filet z dorsza" :) a może być bardzo różnie...
odpowiedz
1579 dni temu
Ryba wyszła przepyszna, trzymałam ją trochę dłużej ale wiele zależy też od piekarnika. Do pasty dodałam trochę soku z cytryny zamiast skraplać i wyszła mokra i czuć aromat przypraw. Polecam !
odpowiedz
1660 dni temu
Witam, ryba w ten sposób przygotowana zrobiła się sucha i czuć ją rybą. Ryba powinna być cała owinięta żeby nie wypchnęła.
odpowiedz
1863 dni temu
Hej Rybka super gorąco polecam, uważajcie z solą! bardzo łatwo przesolić jak dlamnie ta dawka to troszeczkę za duzo, jeśli dacie wiecej koperku niż w przepisie lub papryki pamietajcie dodać troszeczkę wiecej oleju bo wam sie przypali. Gorąco polecam!!
odpowiedz
2335 dni temu
Mmmmm dobra ryba
odpowiedz
2130 dni temu
piec z termobiegiem czy góra/dół
2130 dni temu
Pieczemy z funkcją grzania góra-dół :)
2829 dni temu
Używamy tej marynaty do różnych ryb. Zawsze wychodzi pysznie :)
odpowiedz
2913 dni temu
Wyszło wspaniałe! Ten sposób przyrządzenia powala na głowę rybki w panierce ;-)
odpowiedz
3030 dni temu
Wyszło pyszne, glazura miodzie ☺
odpowiedz
3094 dni temu
fajne potrawy tylko macie drogie ryby
odpowiedz
3414 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
3346 dni temu
Najlepsza ryba, jaką jadłam. Nie lubię ryb, ale już myślę, kiedy to powtórzyć:)
3421 dni temu
Rybka wyśmienita dziś właśnie ja przygotowałem na obiad. Małżonka była pod wrażeniem, że tak szybko można przygotować bardzo dobrą rybę na obiad w tak krótkim czasie.
odpowiedz
3420 dni temu
Super, że się udała :) Zachęcamy do testowania pozostałych przepisów z naszej strony. Może małżonka również będzie pod wrażeniem ;) Pozdrawiamy!
3428 dni temu
Bardzo smaczna ryba. Szybko się robi i nie trzeba jej przede wszystkim pilnować. Jeżeli komuś nie wyszło to znaczy, że nie użył składników odpowiedniej jakości. Dorsz z Lidla jest bardzo smaczny i nie rozpadnie się jeżeli będzie odpowiednia temperatura w piekarniku, a ryba się nie wtedy nie ugotuje.
odpowiedz
3442 dni temu
niestety wyszło bardzo niedobre, nie dałam rady zjeść. szkoda ryby
odpowiedz
3515 dni temu
Bardzo nie smaczne danie
odpowiedz
3515 dni temu
hahahhahhahahhahah
3522 dni temu
szkoda, że ten wasz "świeży dorsz" rozpada się na patelni (na bardzo gorącym oleju i na dobrej patelni)
odpowiedz
3522 dni temu
Drogi Gościu, jeśli masz zastrzeżenia do produktu Lidla, zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego do Biura Obsługi Klienta - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
3666 dni temu
k.k. wyobraźnia w kuchni to podstawa! Cieszymy się, że znalazłaś alternatywny sposób wykonania naszego przepisu :)
odpowiedz
3668 dni temu
nie miałam koperku i nie użyłam czosnku. sypnęłam za to rozmarynem, ziołami prowansalskimi i dodałam grubo mielonej soli z suszonymi chabrami. upiekło się piękne białe mięso na które wrzuciłam wiórki z masła. Pycha :)
odpowiedz
3688 dni temu
Mnie i mojej rodzinie bardzo smakowało, dodaliśmy przepis do sprawdzonych i do ponownego wykorzystania :)
odpowiedz
3757 dni temu
Pyszne:)
odpowiedz
4053 dni temu
bardzo ostra pasta
odpowiedz
zobacz wszystkie