
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, a następnie dodajemy kminek oraz paprykę i mieszamy. Do przypraw na patelni dodajemy zmiażdżony i drobno posiekany czosnek i podsmażamy go około minuty. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy i odstawiamy marynatę do całkowitego wystygnięcia.
Pałki kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do szczelnej torebki foliowej. Zimną marynatę dodajemy do kurczaka, zamykamy torebkę i mieszamy, aż marynata dokładnie obtoczy kurczaka. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy ją odrobiną oleju, a następnie układamy na niej w odstępach zamarynowane kawałki kurczaka. Wierzch kurczaka polewamy resztą marynaty, która została w torebce. Kurczaka pieczemy około 30-45 minut, aż nabierze złotobrązowego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3054 dni temu
Czemu ma służyć wyłożenie blachy folią aluminiową?
odpowiedz
3054 dni temu
Możesz to zrobić bezpośrednio na blasze, a jeśli nie chcesz używać oleju - wykorzystaj papier do pieczenia.