Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez mniej więcej 30 minut.

Pieczarki oczyszczamy i osuszamy. Obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Za pomocą pędzelka smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.

Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Ania Ania
    1478 dni temu
    Super,właśnie szukam ciekawych przepisów na grilla,już niedługo sezon sie zacznie a tu w kuchni Lidla zawsze ciś ciekawego znajdę.

    odpowiedz

  • TopChefMikel TopChefMikel
    1490 dni temu
    Pieczarki stanowią podstawowy posiłek wzmacniajacy szkliwo i poprawiajacy wydolnosc płuc. Gorąco polecam jako danie na rodzinnego grilla tudzież kulturalna posiadowke w gronie przyjaciół. Mikel Soprano

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1492 dni temu
    Pat, pieczarki mogą stanowić przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.

    odpowiedz

  • Pat Pat
    1492 dni temu
    Z czym można podawać takie pieczarki?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram