Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez mniej więcej 30 minut.
Pieczarki oczyszczamy i osuszamy. Obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Za pomocą pędzelka smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.
Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.
Kurczak pieczony z kminkiem
Złocisty kurczak przesiąknięty aromatyczną ziołową marynatą z kminkiem w roli głównej to smakowity pomysł na obiad.
Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.
Odrywana wieprzowina
Zobacz, co należy zrobić, by na końcu rozrywana wieprzowina była idealnie soczysta, krucha i aromatyczna.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Marynowane pieczarki
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Chałka orzechowa
- Kiszone i suszone pomidory
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
- GOFRY TRADYCYJNE
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Pesto z liści rzodkiewki
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pieczona biała kiełbasa
- Ubijany ganasz
- Jajka po benedyktyńsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3846 dni temu
Super,właśnie szukam ciekawych przepisów na grilla,już niedługo sezon sie zacznie a tu w kuchni Lidla zawsze ciś ciekawego znajdę.
odpowiedz
3858 dni temu
Pieczarki stanowią podstawowy posiłek wzmacniajacy szkliwo i poprawiajacy wydolnosc płuc. Gorąco polecam jako danie na rodzinnego grilla tudzież kulturalna posiadowke w gronie przyjaciół. Mikel Soprano
odpowiedz
3860 dni temu
Pat, pieczarki mogą stanowić przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.
odpowiedz
3860 dni temu
Z czym można podawać takie pieczarki?
odpowiedz