
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez mniej więcej 30 minut.
Pieczarki oczyszczamy i osuszamy. Obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Za pomocą pędzelka smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.
Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Łazanki
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
4210 dni temu
Super,właśnie szukam ciekawych przepisów na grilla,już niedługo sezon sie zacznie a tu w kuchni Lidla zawsze ciś ciekawego znajdę.
Odpowiedz
4221 dni temu
Pieczarki stanowią podstawowy posiłek wzmacniajacy szkliwo i poprawiajacy wydolnosc płuc. Gorąco polecam jako danie na rodzinnego grilla tudzież kulturalna posiadowke w gronie przyjaciół. Mikel Soprano
Odpowiedz
4223 dni temu
Pat, pieczarki mogą stanowić przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.
Odpowiedz
4223 dni temu
Z czym można podawać takie pieczarki?
Odpowiedz