Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • Folię aluminiową.

Przygotowanie

Kaszankę kroimy w grube plastry. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki. Cebulę kroimy na niezbyt grube półplasterki.

Z folii wycinamy arkusze o wymiarach ok. 20 x 20 cm. Na każdym arkuszu kładziemy kolejno: kawałek boczku, plasterki cebuli, kawałki kaszanki i ósemki jabłka. Całość posypujemy mieszanką przypraw: tymiankiem, majerankiem, pieprzem i solą.

Folię zawijamy, zakręcając u góry, nakłuwamy widelcem i kładziemy na grillu. Grillujemy ok. 15-20 minut.

Jak podawać

Podajemy ze świeżą bagietką.

...

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Madziara Madziara
    3893 dni temu
    Wspaniały nowy smak kaszanki :) Moje nowe ulubione danie z grilla! Bardzo proste i szybko się robi, naprawdę na rozgrzanym grillu trwa to tylko 25 min. Polecam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!