
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Kaszankę kroimy w grube plastry. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki. Cebulę kroimy na niezbyt grube półplasterki.
Z folii wycinamy arkusze o wymiarach ok. 20 x 20 cm. Na każdym arkuszu kładziemy kolejno: kawałek boczku, plasterki cebuli, kawałki kaszanki i ósemki jabłka. Całość posypujemy mieszanką przypraw: tymiankiem, majerankiem, pieprzem i solą.
Folię zawijamy, zakręcając u góry, nakłuwamy widelcem i kładziemy na grillu. Grillujemy ok. 15-20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką.
...
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4437 dni temu
Wspaniały nowy smak kaszanki :) Moje nowe ulubione danie z grilla! Bardzo proste i szybko się robi, naprawdę na rozgrzanym grillu trwa to tylko 25 min. Polecam
Odpowiedz