
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Kaszankę kroimy w grube plastry. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki. Cebulę kroimy na niezbyt grube półplasterki.
Z folii wycinamy arkusze o wymiarach ok. 20 x 20 cm. Na każdym arkuszu kładziemy kolejno: kawałek boczku, plasterki cebuli, kawałki kaszanki i ósemki jabłka. Całość posypujemy mieszanką przypraw: tymiankiem, majerankiem, pieprzem i solą.
Folię zawijamy, zakręcając u góry, nakłuwamy widelcem i kładziemy na grillu. Grillujemy ok. 15-20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką.
...
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Komentarze (1)
3566 dni temu
Wspaniały nowy smak kaszanki :) Moje nowe ulubione danie z grilla! Bardzo proste i szybko się robi, naprawdę na rozgrzanym grillu trwa to tylko 25 min. Polecam
odpowiedz