Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Kaszankę kroimy w grube plastry. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki. Cebulę kroimy na niezbyt grube półplasterki.
Z folii wycinamy arkusze o wymiarach ok. 20 x 20 cm. Na każdym arkuszu kładziemy kolejno: kawałek boczku, plasterki cebuli, kawałki kaszanki i ósemki jabłka. Całość posypujemy mieszanką przypraw: tymiankiem, majerankiem, pieprzem i solą.
Folię zawijamy, zakręcając u góry, nakłuwamy widelcem i kładziemy na grillu. Grillujemy ok. 15-20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką.
...
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym
- Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Torcik daktylowy
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Faszerowana indyczka
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Frytki z halloumi z sosem tzatziki
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Ragoût z jajek z warzywami
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Zupa solanka
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Nadziewane daktyle z boczkiem
Komentarze (1)
3893 dni temu
Wspaniały nowy smak kaszanki :) Moje nowe ulubione danie z grilla! Bardzo proste i szybko się robi, naprawdę na rozgrzanym grillu trwa to tylko 25 min. Polecam
odpowiedz