Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy kapustę z pomarańczami

Kapustę pekińską czyścimy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy głąb. Połówki kapusty kroimy w poprzek w wąskie paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ocieramy skórkę ze sparzonych pomarańczy. Oba składniki stopniowo podsmażamy na gorącym oleju, aż kapusta mocno zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy sok z pomarańczy, dodajemy skórkę pomarańczową i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut.

Krok 2: Awokado mieszamy ze śmietaną

Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, miąższ obieramy. Miksujemy z kwaśną śmietaną i doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3: Smażymy rybę

Filety z dorsza myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażymy na gorącym maśle klarowanym przez ok. 3 minuty z każdej strony. Kapustę z pomarańczami doprawiamy do smaku i podajemy z dorszem i guacamole.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dorsz czarny na szpinaku

Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.

Dorsz czarny na szpinaku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią

Wyszukany pomysł na rybę – filet z dorsza podany z duszoną cykorią oraz aromatycznym pesto na bazie pistacji i parmezanu.

Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką

Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.

Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz w pesto

Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.

Dorsz w pesto sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Edyta Edyta
    2785 dni temu
    Kapusta bardzo fajna, smażony dorsz + guacamole - petarda ;-) razem wszystko było super smacznym obiadem ;-)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!