Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy kapustę z pomarańczami
Kapustę pekińską czyścimy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy głąb. Połówki kapusty kroimy w poprzek w wąskie paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ocieramy skórkę ze sparzonych pomarańczy. Oba składniki stopniowo podsmażamy na gorącym oleju, aż kapusta mocno zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy sok z pomarańczy, dodajemy skórkę pomarańczową i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 2: Awokado mieszamy ze śmietaną
Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, miąższ obieramy. Miksujemy z kwaśną śmietaną i doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy rybę
Filety z dorsza myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażymy na gorącym maśle klarowanym przez ok. 3 minuty z każdej strony. Kapustę z pomarańczami doprawiamy do smaku i podajemy z dorszem i guacamole.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.
Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
Wyszukany pomysł na rybę – filet z dorsza podany z duszoną cykorią oraz aromatycznym pesto na bazie pistacji i parmezanu.
Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Owocowy Pie
- Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
- Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
- Torciki z pomarańczami
- Bananowa kawa mrożona z mango
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Guacamole
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Guacamole z pomidorami
- Kanapki z ceviche z łososia
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Smoothie „Energia”
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Śliwkowe piersi gęsi
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Tarta z musem jabłkowym
- Indyk w sosie czekoladowym
- Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
- Pieczony naleśnik z serem carré de lest
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
- Miniomlety pomidorowe
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
- Świąteczna nalewka bakaliowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2561 dni temu
Kapusta bardzo fajna, smażony dorsz + guacamole - petarda ;-) razem wszystko było super smacznym obiadem ;-)
odpowiedz