Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pesto
Limonki parzymy, osuszamy, skórkę drobno ścieramy. Miąższ wyciskamy. Pistacje wyłuskujemy z łupinek. Pistacje razem z parmezanem pokrojonym w dużą kostkę miksujemy na gładką masę. Dymkę siekamy, dodajemy ją razem ze skórką z limonki i oliwą do zmiksowanych pistacji – mieszamy. Pesto doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną soku z limonki.
Ryba
Filety myjemy, osuszamy, doprawiamy pozostałym sokiem z limonki oraz solą.
Cykoria
Cykorię kroimy wzdłuż na pół i wycinamy głąb w taki sposób, aby liście trzymały się razem. Połówki cykorii podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 2 minuty z każdej strony. Dodajemy bulion i dusimy przez kolejne 2-3 minuty, aż cykoria będzie miękka.
Rybę obtaczamy w mące i smażymy na pozostałej rozgrzanej oliwie przez 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z osączoną cykorią i pesto.
Najlepiej smakuje z gnocchi lub pieczonymi ziemniakami.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
Faszerowany cytryną i przyprawami pstrąg pieczony w solnej skorupce, która nadaje rybie niepowtarzalny smak. Robi wrażenie!
Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
Soczysta ryba marynowana w kolendrze, podana z gęstym, apetycznym sosem warzywnym, kaszą i paprykowym pesto. Pycha!
Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placuszki z kurczaka i szynki
- Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
- Pieczona kaczka z cykorią
- Dorsz w pesto
- Schab ze smażonymi bananami
- Minitorcik migdałowy "Paris"
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Pieczony kurczak z musem z bakłażana i pesto
- Papiloty z dorsza
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Łopatka duszona w cydrze
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Letnia zupa jarzynowa
- Nalewki z owoców
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Krem borówkowy z karmelem
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Indyjska sól z przyprawami
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
- Risotto z grzybami leśnymi i parmezanem
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Galette gryczany z pomidorami
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1212 dni temu
Czy miąższ z limonki również dodajemy do pesto?
odpowiedz
1212 dni temu
Ruda, miąższ odciskamy z soku, który dodajemy do dania. Jeśli chcesz, aby danie miało wyższą kwasowość możesz jak najbardziej dodać również sam miąższ ;)
3444 dni temu
Mmmm, aż ślinka kapie! Bardzo lubię te Wasze przepisy i często z nich korzystam;) a przy okazji mam pytanie - czy w Lidlu można zakupić produkty firmy Develey? Czytałam ostatnio, że wiele nie ma konserwantów i glutenu więc jakiś fajny sosik byłby idealnym urozmaiceniem tej rybki, np.sos tzatziki albo czosnek..;)
odpowiedz