
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pesto
Limonki parzymy, osuszamy, skórkę drobno ścieramy. Miąższ wyciskamy. Pistacje wyłuskujemy z łupinek. Pistacje razem z parmezanem pokrojonym w dużą kostkę miksujemy na gładką masę. Dymkę siekamy, dodajemy ją razem ze skórką z limonki i oliwą do zmiksowanych pistacji – mieszamy. Pesto doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną soku z limonki.
Ryba
Filety myjemy, osuszamy, doprawiamy pozostałym sokiem z limonki oraz solą.
Cykoria
Cykorię kroimy wzdłuż na pół i wycinamy głąb w taki sposób, aby liście trzymały się razem. Połówki cykorii podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 2 minuty z każdej strony. Dodajemy bulion i dusimy przez kolejne 2-3 minuty, aż cykoria będzie miękka.
Rybę obtaczamy w mące i smażymy na pozostałej rozgrzanej oliwie przez 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z osączoną cykorią i pesto.
Najlepiej smakuje z gnocchi lub pieczonymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.

Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
Soczysta ryba marynowana w kolendrze, podana z gęstym, apetycznym sosem warzywnym, kaszą i paprykowym pesto. Pycha!

Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
Faszerowany cytryną i przyprawami pstrąg pieczony w solnej skorupce, która nadaje rybie niepowtarzalny smak. Robi wrażenie!

Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.

Komentarze (1)
2112 dni temu
Mmmm, aż ślinka kapie! Bardzo lubię te Wasze przepisy i często z nich korzystam;) a przy okazji mam pytanie - czy w Lidlu można zakupić produkty firmy Develey? Czytałam ostatnio, że wiele nie ma konserwantów i glutenu więc jakiś fajny sosik byłby idealnym urozmaiceniem tej rybki, np.sos tzatziki albo czosnek..;)
odpowiedz
zobacz wszystkie