Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne z pokrywką
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Gotujemy sos teriyaki

Gotujemy sos teriyaki

Wszystkie składniki sosu umieszczamy w rondlu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20-25 minut.

 

 

 

Krok 2: Pieczemy płaty karpia

Pieczemy płaty karpia

Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i układamy płaty karpia. Polewamy przygotowanym sosem teriyaki i przykrywamy naczynie. Karpia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 35 minut.

 

 

Krok 3: Podsmażamy warzywa

Podsmażamy warzywa

Cebulę kroimy w piórka, por w talarki, a marchew w julienne (cienkie paseczki). Szczypiorek i papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Podsmażamy cebulę z porem i marchewką. Wlewamy sos sojowy, dodajemy posiekaną papryczkę chili i kmin rzymski. Dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i sok z limonki. Na talerz wykładamy karpia, dodajemy podsmażone warzywa i całość posypujemy sezamem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram