![Ryba z warzywami w papilocie Ryba z warzywami w papilocie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/b885eb582c04-c1bbf463b316-kw22-2023-kinga-paruzel-ryba-z-warzywami-w-papilocie-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cukinię i marchewkę kroimy w słupki. Na papierze do pieczenia wykładamy kapustę pekińską i przygotowane wcześniej warzywa.
KROK 2: DOPRAWIAMY RYBĘ
Oczyszczony filet układamy na warzywach. Skrapiamy go sokiem z cytryny i oliwą. Następnie na rybę kruszymy ser feta.
KROK 3: ZAWIJAMY RYBĘ W PAPIER DO PIECZENIA
Rybę ciasno zawijamy w papier do pieczenia, tak aby powstała sakiewka. Pieczemy dorsza w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut.
KROK 4: PODAJEMY RYBĘ
Filet z dorsza podajemy posypany czarnuszką i koperkiem, z sosem tzatziki.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
Do pieczonej ryby warto wykorzystać młode warzywa! Świeże wiosenne danie według pomysłu Karola Okrasy.
![Pieczona ryba z pikantnymi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ff71a6a0bb2d-a984ddfad93b-pieczona_ryba_1250x700.webp)
Wegańska ryba po grecku
Wegańska ryba? Tak! To możliwe! Poznajcie trik Kingi, na tofu-rybę w płatach nori z dużą ilością warzyw!
![Wegańska ryba po grecku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b836747a1c14-783d7a637719-KW50-2019-Kinga-Paruzel-ryba_po_grecku-1250x700.webp)
Faszerowana ryba w galarecie
Ryba w galarecie co roku gości na Twoim świątecznym stole? Wypróbuj przepis Karola i podaj ją w nowej odsłonie – z rodzynkami, marchewką i pietruszką!
![Faszerowana ryba w galarecie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1720727ed2e0-17bb8fa30ac9-KW49_ryba-faszerowana-w-galarecie-karol-okrasa_1250x750.webp)
Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!
![Ryba pod kruszonką na parze](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dfbf72688ac3-7d67074bba42-kw08-2022-kinga-paruzel-ryba pod kruszonką.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Dorsz czarny na szpinaku
- Sałatka z kaszą bulgur
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Gyros z kurczaka w picie
- Greckie pulpeciki z sosem tzatziki
- Syrop piernikowy
- Ryż smażony z warzywami
- Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
- Makaron z serem burrata
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Sos tzatziki
- Omlet sojowy z warzywami
- Pascha
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Wegański bekon z tempehu
- Tornado dog
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Ciastka z grzybami
- Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Wegetariańskie hot dogi
- Zielone tosty francuskie
- Lody truskawkowo-miętowe
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Rolada bakaliowa
Komentarze (0)