
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cukinię i marchewkę kroimy w słupki. Na papierze do pieczenia wykładamy kapustę pekińską i przygotowane wcześniej warzywa.
KROK 2: DOPRAWIAMY RYBĘ
Oczyszczony filet układamy na warzywach. Skrapiamy go sokiem z cytryny i oliwą. Następnie na rybę kruszymy ser feta.
KROK 3: ZAWIJAMY RYBĘ W PAPIER DO PIECZENIA
Rybę ciasno zawijamy w papier do pieczenia, tak aby powstała sakiewka. Pieczemy dorsza w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut.
KROK 4: PODAJEMY RYBĘ
Filet z dorsza podajemy posypany czarnuszką i koperkiem, z sosem tzatziki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)