Ryba z warzywami w papilocie

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • papier do pieczenia
  • blachę do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Cukinię i marchewkę kroimy w słupki. Na papierze do pieczenia wykładamy kapustę pekińską i przygotowane wcześniej warzywa.

KROK 2: DOPRAWIAMY RYBĘ

Oczyszczony filet układamy na warzywach. Skrapiamy go sokiem z cytryny i oliwą. Następnie na rybę kruszymy ser feta.

KROK 3: ZAWIJAMY RYBĘ W PAPIER DO PIECZENIA

Rybę ciasno zawijamy w papier do pieczenia, tak aby powstała sakiewka. Pieczemy dorsza w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut.

KROK 4: PODAJEMY RYBĘ

Filet z dorsza podajemy posypany czarnuszką i koperkiem, z sosem tzatziki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!