Ryba pod kruszonką na parze

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart
  • głęboką wkładkę do gotowania na parze

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI

Do misy urządzenia wkładamy chleb, ząbek czosnku i koperek. Miksujemy przez 15 sekund na obrotach ustawionych na 8. Szpatułką zgarniamy składniki z boków naczynia. Dodajemy oliwę. Wybieramy funkcję przypiekania – zmniejszamy czas do 5 minut, ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 130°C. Podpieczoną kruszonkę przekładamy do miseczki.

KROK 2: PRZYGOTOWANIE RYBY

Na wkładkę do parowania kładziemy rybę skropioną z obu stron oliwą. Rybę dodatkowo skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą. Do umytej misy urządzenia Monsieur Cuisine wlewamy wodę i dodajemy sól. Umieszczamy wkładkę do gotowania (koszyczek) w misie, do której przesypujemy ryż i dodajemy piramidkę smaku. Na wierzchu umieszczamy wkładkę do parowania z rybą. Przykrywamy pokrywą i wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 10 minut, temperatura: 120°C.

KROK 3: DODAJEMY GROSZEK CUKROWY

Ostrożnie otwieramy pokrywę, dodajemy groszek cukrowy i ponownie wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 2 minuty, temperatura: 120°C.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Groszek oraz rybę wykładamy na półmisek. Rybę posypujemy kruszonką. Łopatką wyciągamy koszyczek z ryżem. Usuwamy piramidkę, a ryż przekładamy na talerz z rybą. Ryż opcjonalnie można posolić.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami

Mintaj w nowej odsłonie? Świetna propozycja dla fanów orientalnych smaków – do przygotowania w woku lub na patelni.

Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Ryba smażona z sałatką z fasoli

Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Ryba smażona z sałatką z fasoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Pieczona ryba z pikantnymi warzywami

Do pieczonej ryby warto wykorzystać młode warzywa! Świeże wiosenne danie według pomysłu Karola Okrasy.

Pieczona ryba z pikantnymi warzywami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!