Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- głęboką wkładkę do gotowania na parze
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI
Do misy urządzenia wkładamy chleb, ząbek czosnku i koperek. Miksujemy przez 15 sekund na obrotach ustawionych na 8. Szpatułką zgarniamy składniki z boków naczynia. Dodajemy oliwę. Wybieramy funkcję przypiekania – zmniejszamy czas do 5 minut, ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 130°C. Podpieczoną kruszonkę przekładamy do miseczki.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE RYBY
Na wkładkę do parowania kładziemy rybę skropioną z obu stron oliwą. Rybę dodatkowo skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą. Do umytej misy urządzenia Monsieur Cuisine wlewamy wodę i dodajemy sól. Umieszczamy wkładkę do gotowania (koszyczek) w misie, do której przesypujemy ryż i dodajemy piramidkę smaku. Na wierzchu umieszczamy wkładkę do parowania z rybą. Przykrywamy pokrywą i wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 10 minut, temperatura: 120°C.
KROK 3: DODAJEMY GROSZEK CUKROWY
Ostrożnie otwieramy pokrywę, dodajemy groszek cukrowy i ponownie wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 2 minuty, temperatura: 120°C.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Groszek oraz rybę wykładamy na półmisek. Rybę posypujemy kruszonką. Łopatką wyciągamy koszyczek z ryżem. Usuwamy piramidkę, a ryż przekładamy na talerz z rybą. Ryż opcjonalnie można posolić.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
Mintaj w nowej odsłonie? Świetna propozycja dla fanów orientalnych smaków – do przygotowania w woku lub na patelni.
Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.
Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
Do pieczonej ryby warto wykorzystać młode warzywa! Świeże wiosenne danie według pomysłu Karola Okrasy.
Faszerowana ryba w galarecie
Ryba w galarecie co roku gości na Twoim świątecznym stole? Wypróbuj przepis Karola i podaj ją w nowej odsłonie – z rodzynkami, marchewką i pietruszką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palia w cytrynach
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Dorsz owinięty w szynkę
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Łupacz z salsą pomidorową
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Zielone curry z groszkiem cukrowym
- Owoce z kruszonką owsianą
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Sos koperkowy
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Marcepanowe kartofelki
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Gnocchi dyniowe
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Sok z buraka – szybki przepis
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)