Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- głęboką wkładkę do gotowania na parze
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI
Do misy urządzenia wkładamy chleb, ząbek czosnku i koperek. Miksujemy przez 15 sekund na obrotach ustawionych na 8. Szpatułką zgarniamy składniki z boków naczynia. Dodajemy oliwę. Wybieramy funkcję przypiekania – zmniejszamy czas do 5 minut, ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 130°C. Podpieczoną kruszonkę przekładamy do miseczki.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE RYBY
Na wkładkę do parowania kładziemy rybę skropioną z obu stron oliwą. Rybę dodatkowo skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą. Do umytej misy urządzenia Monsieur Cuisine wlewamy wodę i dodajemy sól. Umieszczamy wkładkę do gotowania (koszyczek) w misie, do której przesypujemy ryż i dodajemy piramidkę smaku. Na wierzchu umieszczamy wkładkę do parowania z rybą. Przykrywamy pokrywą i wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 10 minut, temperatura: 120°C.
KROK 3: DODAJEMY GROSZEK CUKROWY
Ostrożnie otwieramy pokrywę, dodajemy groszek cukrowy i ponownie wybieramy funkcję gotowania na parze – czas: 2 minuty, temperatura: 120°C.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Groszek oraz rybę wykładamy na półmisek. Rybę posypujemy kruszonką. Łopatką wyciągamy koszyczek z ryżem. Usuwamy piramidkę, a ryż przekładamy na talerz z rybą. Ryż opcjonalnie można posolić.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)