Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- naczynie żaroodporne
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzechy delikatnie podpraż na suchej i rozgrzanej patelni.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ORZECHOWĄ KRUSZONKĘ
W pojemniku rozdrabniacza umieszczamy pomidory, podprażone orzechy, sól, pieprz, oregano i parmezan. Całość rozdrabniamy, aż zacznie przypominać kruszonkę.
KROK 2: PIECZEMY RYBĘ
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy połową oliwy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie na każdy kawałek dorsza nakładamy orzechową kruszonkę i delikatnie dociskamy, aby nie spadała. Tak przygotowaną rybę pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut, aż kruszonka będzie złocista.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Rukolę mieszamy z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, drugą połową oliwy, a także solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem do smaku.
KROK 4: PODAJEMY RYBĘ
Upieczoną rybę podajemy z sałatką i jeszcze ciepłą kaszą.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!
Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Owoce z kruszonką owsianą
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Crumble warzywny z fetą i grana padano
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Croque madame
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Domowy zakwas na żurek
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Grillowane kofty w tortilli
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
- Kruche makowe ciasteczka
- Zupa taco
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Marynowane pieczarki
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)