Ryba pieczona
Ryba pieczona z warzywami – jak ją przyrządzić?
Największe pole do popisu daje ryba pieczona w warzywach. Tych jest przecież tak wiele, że codziennie możecie ją zestawiać z innymi. Pieczoną rybę z warzywami można zresztą przyrządzić nie tylko w piekarniku, ale również w folii aluminiowej na grillu. Ten sposób na pieczoną rybę z warzywami sprawdzi się zwłaszcza podczas sezonu letniego. A w pozostałych okresach roku można zadowolić się równie pyszną rybą pieczoną z warzywami w folii w piekarniku. Najłatwiej wtedy posłużyć się gotowymi opakowaniami, do których tylko wkłada się zamarynowaną rybę i wstawia ją do nagrzanego piekarnika. Podobnie przygotowuje się rybę pieczoną w rękawie z warzywami. Macie ochotę na więcej szczegółów? Udajcie się do Kuchni Lidla, gdzie znajdziecie m.in. przepisy na:
- rybę pieczoną z ziemniakami – cassolette z łososiem i ziemniakami
- rybę pieczoną z pieczarkami – karp pieczony z grzybami
- rybę pieczoną z cukinią – kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ryba pieczona w sosie? Pomysł na smaczny i zdrowy obiad
Gdyby jednak kiedykolwiek naszła was ochota na inną wersję pieczonej ryby aniżeli ta z warzywami, to koniecznie spróbujcie przyrządzić ją w sosie. Nieważne, czy waszą rybę pieczoną podacie w sosie pomidorowym, śmietanowym czy jeszcze innym, ważne tylko, abyście pamiętali o doborze odpowiednich przypraw. Kuchnia azjatycka znacznie różni się np. od kuchni greckiej, dlatego sos sojowy niekoniecznie współgra ze śródziemnomorskimi dodatkami. Jeśli nie chcecie więc popełnić kulinarnej gafy, to proponujemy zajrzeć do sprawdzonych przepisów Kuchni Lidla. Z nimi macie gwarancję idealnej kompozycji smaków!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wykwintne roladki rybne
Wyśmienite plastry łososia zawinięte w płaty dorsza i zapieczone z żurawiną – pyszna alternatywa dla zwyczajnych koreczków.


Karp duszony w kiszonej kapuście
Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!

Filet z łososia w peperonacie
Lekkie, świeże, szybkie – takie są dania kuchni śródziemnomorskiej. Właśnie z niej pochodzi nasz przepis na łososia.


Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
Lubisz łączyć smaki w nieoczywisty sposób? Przygotuj papilotki z łososiem i delektuj się wyrafinowanym daniem.


Słoneczny łosoś
Łosoś zasługuje na szlachetną, ale wyrazistą oprawę. Podaj go z pomidorami, cukinią i aromatycznymi przyprawami.


Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...

Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
Pyszne warzywa i soczysta ryba. Danie, które w łatwy sposób można przygotować na patelni, w piekarniku lub na grillu.


Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
Faszerowany cytryną i przyprawami pstrąg pieczony w solnej skorupce, która nadaje rybie niepowtarzalny smak. Robi wrażenie!

Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.


Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.


Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.
