![Łosoś z kaparami i sosem musztardowym Łosoś z kaparami i sosem musztardowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/63cb5537f5b9-ba507d37e2-kw49_new.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę
Krok 1
Filety z łososia, pozbawione skóry, doprawiamy z jednej strony odrobiną soli i pieprzu. Rybę nacieramy posiekanym czosnkiem.
Krok 2
W misce mieszamy majonez, dwa rodzaje musztardy, pokrojoną wraz z nasionkami papryczkę chili. Filety z łososia ułożone w naczyniu żaroodpornym smarujemy przygotowanym sosem.
Krok 3
Rybę posypujemy niewielką ilością skórki startej z cytryny, kaparami i drobno posiekanym koperkiem.
Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem. Dekorujemy plastrami cytryny i kawałkami ostrej papryczki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
Łosoś pachnący Azją - z mlekiem kokosowym, limonką, świeżym imbirem i kolendrą.
![Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b9b7e327aab1-69c6dd81b5-KW49_Losos_w_sosie_kokosowo_limonkowym_2798_RGB_ok_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
Wystarczy niecała godzina, by ze świeżego łososia wyczarować przepyszne danie!
![Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4f95e4a459bf-c67dd6594e-KW39_Filet_z_lososia_z_kremowym_coulis_z_soczewicy_i_pasta_z_oliwek_185130363_POZIOM_rgb_ok_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
![Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/57e8f05cae67-fc5fa2ee46-KW_23_KAROL_Uparowany-losos-z-grilla_1733130599_poziom_rgb_ok.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Filet z łososia w peperonacie
Lekkie, świeże, szybkie – takie są dania kuchni śródziemnomorskiej. Właśnie z niej pochodzi nasz przepis na łososia.
![Filet z łososia w peperonacie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/89d87d133ac8-66448ff2b5-KAROL_KW_44_losos-w-peperonacie_238480_poziom_rgb.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Faworki z karpia
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kalafiorowa zupa krem
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Gnocchi własnej roboty
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Bezowy tort cytrynowy
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Barszcz
- Wegańskie bounty owocowe
- Kanapka ciao ciabatta
- Zielona przystawka
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Wegański bigos z boczniakami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Spanakopita
- Dyniowe latte i milkshake
Komentarze (7)
2794 dni temu
Rewelacja :)
odpowiedz
3142 dni temu
Zrobilem dziewczynie a mam 37 lat
odpowiedz
3143 dni temu
zrobiłem rodzicom a mam 12 lat
odpowiedz
3155 dni temu
Zjedliśmy z mężem podwójną porcję, pyszne!
odpowiedz
3156 dni temu
Pycha! Z pieczonymi ziemniaczkami i lemoniada :)
odpowiedz
3162 dni temu
zrobiłam przepis Doroty co prawda zrobiłam pstrąga ale wyszło tak pysznie że aż sama byłam zaskoczona. Jako dodatek zrobiłam marchew karmelizowaną (przepis z innego dania z rybą) i kasza jęczmienną. Ale dodałabym mniej ostrej papryczki i pokrojoną na mniejsze kawałki.
odpowiedz
3161 dni temu
Aniu, brzmi to naprawdę pysznie! Liczymy, że nieraz będziemy dla Ciebie inspiracją!