Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę
Krok 1
Filety z łososia, pozbawione skóry, doprawiamy z jednej strony odrobiną soli i pieprzu. Rybę nacieramy posiekanym czosnkiem.
Krok 2
W misce mieszamy majonez, dwa rodzaje musztardy, pokrojoną wraz z nasionkami papryczkę chili. Filety z łososia ułożone w naczyniu żaroodpornym smarujemy przygotowanym sosem.
Krok 3
Rybę posypujemy niewielką ilością skórki startej z cytryny, kaparami i drobno posiekanym koperkiem.
Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem. Dekorujemy plastrami cytryny i kawałkami ostrej papryczki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
Łosoś pachnący Azją - z mlekiem kokosowym, limonką, świeżym imbirem i kolendrą.
Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
Wystarczy niecała godzina, by ze świeżego łososia wyczarować przepyszne danie!
Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
Filet z łososia w peperonacie
Lekkie, świeże, szybkie – takie są dania kuchni śródziemnomorskiej. Właśnie z niej pochodzi nasz przepis na łososia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Faworki z karpia
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kalafiorowa zupa krem
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Gnocchi własnej roboty
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Bezowy tort cytrynowy
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Barszcz
- Wegańskie bounty owocowe
- Kanapka ciao ciabatta
- Zielona przystawka
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Wegański bigos z boczniakami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Spanakopita
- Dyniowe latte i milkshake
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2911 dni temu
Rewelacja :)
odpowiedz
3259 dni temu
Zrobilem dziewczynie a mam 37 lat
odpowiedz
3260 dni temu
zrobiłem rodzicom a mam 12 lat
odpowiedz
3272 dni temu
Zjedliśmy z mężem podwójną porcję, pyszne!
odpowiedz
3273 dni temu
Pycha! Z pieczonymi ziemniaczkami i lemoniada :)
odpowiedz
3279 dni temu
zrobiłam przepis Doroty co prawda zrobiłam pstrąga ale wyszło tak pysznie że aż sama byłam zaskoczona. Jako dodatek zrobiłam marchew karmelizowaną (przepis z innego dania z rybą) i kasza jęczmienną. Ale dodałabym mniej ostrej papryczki i pokrojoną na mniejsze kawałki.
odpowiedz
3279 dni temu
Aniu, brzmi to naprawdę pysznie! Liczymy, że nieraz będziemy dla Ciebie inspiracją!