
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę
Krok 1
Filety z łososia, pozbawione skóry, doprawiamy z jednej strony odrobiną soli i pieprzu. Rybę nacieramy posiekanym czosnkiem.
Krok 2
W misce mieszamy majonez, dwa rodzaje musztardy, pokrojoną wraz z nasionkami papryczkę chili. Filety z łososia ułożone w naczyniu żaroodpornym smarujemy przygotowanym sosem.
Krok 3
Rybę posypujemy niewielką ilością skórki startej z cytryny, kaparami i drobno posiekanym koperkiem.
Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem. Dekorujemy plastrami cytryny i kawałkami ostrej papryczki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
3246 dni temu
Rewelacja :)
Odpowiedz
3594 dni temu
Zrobilem dziewczynie a mam 37 lat
Odpowiedz
3595 dni temu
zrobiłem rodzicom a mam 12 lat
Odpowiedz
3607 dni temu
Zjedliśmy z mężem podwójną porcję, pyszne!
Odpowiedz
3608 dni temu
Pycha! Z pieczonymi ziemniaczkami i lemoniada :)
Odpowiedz
3614 dni temu
zrobiłam przepis Doroty co prawda zrobiłam pstrąga ale wyszło tak pysznie że aż sama byłam zaskoczona. Jako dodatek zrobiłam marchew karmelizowaną (przepis z innego dania z rybą) i kasza jęczmienną. Ale dodałabym mniej ostrej papryczki i pokrojoną na mniejsze kawałki.
Odpowiedz
3613 dni temu
Aniu, brzmi to naprawdę pysznie! Liczymy, że nieraz będziemy dla Ciebie inspiracją!