Dania główne - Paluszki rybne - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
Paluszki rybne podane z orzeźwiającym ogórkowym dipem podbiją dziecięce podniebienia, a dorosłym przypomną smak wakacji. Koniecznie sprawdź, jak chrupią!
Jak zrobić paluszki rybne?
Paluszki rybne są pyszną propozycją obiadu bez względu na sposób ich przygotowania. Wiele osób chce przygotowywać domowe paluszki rybne. Jak je zrobić? W rzeczywistości paluszki rybne nie są trudne w wykonaniu, wystarczy tylko spojrzeć na przepisy Kuchni Lidla. Oto one:
- domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- pikantne frytki rybne z amura
- paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
- paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
Jak widać, paluszki rybne można smażyć na patelni czy też upiec w piekarniku. Zwolennicy gotowania mogą nawet skusić się na przyrządzenie ich na parze. Zwykle jednak wybór pada na paluszki rybne pieczone w piekarniku albo smażone na głębokim tłuszczu. Te pierwsze są nie tylko szybsze w przygotowaniu, ale i mniej kaloryczne. Paluszki rybne z piekarnika – wystarczy je piec około 20 minut, aby stały się chrupiące. Pozostałe porady i dokładną listę składników potrzebnych do przyrządzenia paluszków rybnych znajdziecie w przepisie Kuchni Lidla. Nie wahajcie się skorzystać z tak cennych podpowiedzi!
Z czym podawać paluszki rybne?
Gdy wasze paluszki rybne są już gotowe, najwyższa pora zastanowić się, z czym najlepiej je podawać. Tak naprawdę nie ma tutaj żadnych ograniczeń i to, z czym będziecie jeść paluszki rybne, zależy w zupełności od waszych gustów kulinarnych. Najczęściej paluszki rybne jada się z ryżem, ziemniakami albo frytkami. Kuchnia Lidla w swoich przepisach na paluszki rybne poleca serwować je m.in. z sałatką z ogórków, z pomidorkami koktajlowymi, minimarchewkami i pokrojonym w paski awokado. Paluszki rybne bardzo dobrze smakują też w połączeniu z różnego rodzaju sosami. W tym celu można wykorzystać np. sos tatarski albo dip jogurtowo-ogórkowy.