Paluszki rybne
Jak zrobić paluszki rybne?
Paluszki rybne są pyszną propozycją obiadu bez względu na sposób ich przygotowania. Wiele osób chce przygotowywać domowe paluszki rybne. Jak je zrobić? W rzeczywistości paluszki rybne nie są trudne w wykonaniu, wystarczy tylko spojrzeć na przepisy Kuchni Lidla. Oto one:
- domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- pikantne frytki rybne z amura
- paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
- paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
Jak widać, paluszki rybne można smażyć na patelni czy też upiec w piekarniku. Zwolennicy gotowania mogą nawet skusić się na przyrządzenie ich na parze. Zwykle jednak wybór pada na paluszki rybne pieczone w piekarniku albo smażone na głębokim tłuszczu. Te pierwsze są nie tylko szybsze w przygotowaniu, ale i mniej kaloryczne. Paluszki rybne z piekarnika – wystarczy je piec około 20 minut, aby stały się chrupiące. Pozostałe porady i dokładną listę składników potrzebnych do przyrządzenia paluszków rybnych znajdziecie w przepisie Kuchni Lidla. Nie wahajcie się skorzystać z tak cennych podpowiedzi!
Z czym podawać paluszki rybne?
Gdy wasze paluszki rybne są już gotowe, najwyższa pora zastanowić się, z czym najlepiej je podawać. Tak naprawdę nie ma tutaj żadnych ograniczeń i to, z czym będziecie jeść paluszki rybne, zależy w zupełności od waszych gustów kulinarnych. Najczęściej paluszki rybne jada się z ryżem, ziemniakami albo frytkami. Kuchnia Lidla w swoich przepisach na paluszki rybne poleca serwować je m.in. z sałatką z ogórków, z pomidorkami koktajlowymi, minimarchewkami i pokrojonym w paski awokado. Paluszki rybne bardzo dobrze smakują też w połączeniu z różnego rodzaju sosami. W tym celu można wykorzystać np. sos tatarski albo dip jogurtowo-ogórkowy.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
Paluszki rybne podane z orzeźwiającym ogórkowym dipem podbiją dziecięce podniebienia, a dorosłym przypomną smak wakacji. Koniecznie sprawdź, jak chrupią!

