zobacz film

Daria Ładocha i Nishka

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • maszynkę do mielenia mięsa
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Mielemy i doprawiamy dorsza

Rybę mielemy w maszynce do mielenia mięsa. Drobno siekamy zieloną pietruszkę i dodajemy ją do mięsa razem z mąką, solą i pieprzem. Mieszamy składniki.

Krok 2: Formujemy paluszki i przygotowujemy panierkę

Z tak przygotowanego mięsa formujemy w dłoniach podłużne, niezbyt cienkie paluszki. Kruszymy płatki kukurydziane i wysypujemy je na płaski talerz. Przygotowujemy również talerz z mąką. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajko. Obtaczamy przygotowane paluszki kolejno w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.

Paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy około 20 minut.

Krok 3: Przygotowujemy dip

Jogurt blendujemy na gładką masę z ogórkiem, koperkiem, syropem z agawy, szczyptą soli i pieprzu.

Paluszki podajemy z dipem, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, minimarchewek i pokrojonego w paski awokado.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    99 dni temu
    bardzo nie smaczne

    odpowiedz

  • zolew zolew
    118 dni temu
    nie smaczno!!!!!

    odpowiedz

  • S. Porczyk S. Porczyk
    122 dni temu
    Bardzo smaczne i chrupiące. Polecam przepis

    odpowiedz

  • Gość Gość
    122 dni temu
    Bardzo smaczne i polecam to danie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram