Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ogórek obieramy i kroimy lub trzemy na cienkie plasterki. Koperek myjemy, osuszamy, obrywamy końcówki i siekamy. Mieszamy z jogurtem i doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z plasterkami ogórka i wstawiamy do lodówki.
Łososia płuczemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 3 cm. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Mąkę i bułkę tartą przesypujemy na 2 głębokie talerze. Jajko wbijamy na kolejny głęboki talerz i delikatnie mieszamy widelcem. Kawałki łososia obtaczamy najpierw w mące, nadmiar mąki ostrożnie strzepujemy. Następnie łososia obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Bułkę tartą należy lekko docisnąć.
Rozgrzewamy olej na dużej, powlekanej patelni i smażymy paluszki rybne, w zależności od grubości przez 7-10 minut na średnim ogniu na złotobrązowy kolor, ostrożnie je przy tym obracając. Podawać z sałatką z ogórków.
Wskazówka: paluszki świetnie smakują z purée ziemniaczanym.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
Proste i smaczne danie z makaronu, mięsa, warzyw oraz sera. Ta zapiekanka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Roladki z indyka z warzywami i ryżem
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
- Makaron z pesto ze szpinaku
- Pozytywnie zakręcone bananowe smoothie
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Mus waniliowy z truskawkami
- Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Warzywa w tempurze
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wegański tort bezowy
- Ciasto z profiterolkami
- Miniomlety pomidorowe
- Palia w cytrynach
- Chlebek w stylu włoskim
- Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Strudel jabłkowo-marchewkowy
- Piernik staropolski
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3239 dni temu
Mam pytanie...ile z tego przepisu wyjdzie sztuk paluszków rybnych? :)
odpowiedz
3239 dni temu
Carla, to zależy jakiej wielkości będziesz je robiła :) Pamiętaj, że w składnikach jest pół kilograma ryby - to całkiem sporo! :)