Ryba pieczona
Ryba pieczona z warzywami – jak ją przyrządzić?
Największe pole do popisu daje ryba pieczona w warzywach. Tych jest przecież tak wiele, że codziennie możecie ją zestawiać z innymi. Pieczoną rybę z warzywami można zresztą przyrządzić nie tylko w piekarniku, ale również w folii aluminiowej na grillu. Ten sposób na pieczoną rybę z warzywami sprawdzi się zwłaszcza podczas sezonu letniego. A w pozostałych okresach roku można zadowolić się równie pyszną rybą pieczoną z warzywami w folii w piekarniku. Najłatwiej wtedy posłużyć się gotowymi opakowaniami, do których tylko wkłada się zamarynowaną rybę i wstawia ją do nagrzanego piekarnika. Podobnie przygotowuje się rybę pieczoną w rękawie z warzywami. Macie ochotę na więcej szczegółów? Udajcie się do Kuchni Lidla, gdzie znajdziecie m.in. przepisy na:
- rybę pieczoną z ziemniakami – cassolette z łososiem i ziemniakami
- rybę pieczoną z pieczarkami – karp pieczony z grzybami
- rybę pieczoną z cukinią – kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ryba pieczona w sosie? Pomysł na smaczny i zdrowy obiad
Gdyby jednak kiedykolwiek naszła was ochota na inną wersję pieczonej ryby aniżeli ta z warzywami, to koniecznie spróbujcie przyrządzić ją w sosie. Nieważne, czy waszą rybę pieczoną podacie w sosie pomidorowym, śmietanowym czy jeszcze innym, ważne tylko, abyście pamiętali o doborze odpowiednich przypraw. Kuchnia azjatycka znacznie różni się np. od kuchni greckiej, dlatego sos sojowy niekoniecznie współgra ze śródziemnomorskimi dodatkami. Jeśli nie chcecie więc popełnić kulinarnej gafy, to proponujemy zajrzeć do sprawdzonych przepisów Kuchni Lidla. Z nimi macie gwarancję idealnej kompozycji smaków!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
Przepis na sos maślany przyda Ci się nie tylko do pstrąga, ale też wielu innych ryb, a nawet szparagów. Warto spróbować!

Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.


Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
Ugotowane na słono płatki i ryba w chrupiącej panierce to dowód na to, że owsianka jest doskonała nie tylko na śniadanie.


Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.


Pstrąg pieczony z ziemniakami
Wystarczą ziemniaki, świeży pstrąg i warzywa, aby na Twoim stole znalazło się nieprawdopodobnie smaczne danie.

Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
Letni, pachnący miętą przepis, dzięki któremu nauczysz się, jak przygotowywać pieczone szparagi.

Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
Połączenie ryby i mięsa znane jest w kuchni staropolskiej od dawna. Odwołuje się do niego ten przepis. Warto spróbować!

Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.

Palia w cytrynach
Pomysł na pyszny obiad: smakowita ryba przyrządzona w prosty sposób z dodatkiem białego wina i plasterków cytryny.

Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
Delikatny pieczony łosoś w aromatycznej marynacie w azjatyckim stylu oczaruje fanów ryb swym imbirowym aromatem.


Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
