Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety ryb myjemy i delikatnie suszymy za pomocą ręcznika papierowego. Ryby doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy łososia i dorsza wzdłuż na cienkie pasy. Na pas dorsza nakładamy pas łososia, następnie dość ściśle rolujemy tworząc roladki. Powstałą roladkę spinamy wykałaczką. Roladki układamy w posmarowanym niewielką ilością oleju rzepakowego naczyniu żaroodpornym. Środek każdej roladki ozdabiamy suszoną żurawiną. Roladki pieczemy w temperaturze 190°C przez około 20-25 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Roladki z dodatkiem śmietany, jabłka i orzeszków zawinięte w liście szczypiorku. To idealna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół.
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.
Roladki z karpia gotowane na parze
Wyjątkowa odsłona popularnej ryby na wigilijnych stołach. Roladki z karpia nadziewane farszem grzybowym i gotowane na parze to pyszna alternatywa dla tradycyjnych przepisów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
- Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
- Dorsz w pesto
- Domowe musli
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Galettes z grzybami i szynką
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Pascha czekoladowa
- Pierogi z kaczką
- Grillowane kofty w tortilli
- Pierogi z mięsem
- Wege placki z tartych warzyw
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Brownie z chałwą
- Pesto z papryki
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pizza rzymska
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)