Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety ryb myjemy i delikatnie suszymy za pomocą ręcznika papierowego. Ryby doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy łososia i dorsza wzdłuż na cienkie pasy. Na pas dorsza nakładamy pas łososia, następnie dość ściśle rolujemy tworząc roladki. Powstałą roladkę spinamy wykałaczką. Roladki układamy w posmarowanym niewielką ilością oleju rzepakowego naczyniu żaroodpornym. Środek każdej roladki ozdabiamy suszoną żurawiną. Roladki pieczemy w temperaturze 190°C przez około 20-25 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Roladki z dodatkiem śmietany, jabłka i orzeszków zawinięte w liście szczypiorku. To idealna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół.
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.
Roladki z karpia gotowane na parze
Wyjątkowa odsłona popularnej ryby na wigilijnych stołach. Roladki z karpia nadziewane farszem grzybowym i gotowane na parze to pyszna alternatywa dla tradycyjnych przepisów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)