Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety ryb myjemy i delikatnie suszymy za pomocą ręcznika papierowego. Ryby doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy łososia i dorsza wzdłuż na cienkie pasy. Na pas dorsza nakładamy pas łososia, następnie dość ściśle rolujemy tworząc roladki. Powstałą roladkę spinamy wykałaczką. Roladki układamy w posmarowanym niewielką ilością oleju rzepakowego naczyniu żaroodpornym. Środek każdej roladki ozdabiamy suszoną żurawiną. Roladki pieczemy w temperaturze 190°C przez około 20-25 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)