Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY FARSZ
Do misy urządzenia wkładamy przekrojoną na pół cebulę, suszone pomidory i śliwki. Wybieramy program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 sekund/prędkość 6. Następnie za pomocą szpatuły zgarniamy składniki z boków naczynia, dodajemy oliwę i masło. Ustawiamy program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/3 minuty/prędkość1/temperatura 110°C.
Dodajemy mrożone grzyby, kremy z grzybów i ponownie gotujemy, wybierając gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 minut/prędkość 1/temperatura 110°C.
KROK 2: ROZDRABNIAMY FARSZ
Kiedy farsz skończy się gotować, dodajemy 1 łyżkę miodu, orzechy włoskie i doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy, wybierając program gotowanie według ustawień własnych/rozdrabnianie/4 sekundy/prędkość 7. Całość ponownie podsmażamy, wybierając program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 minut/prędkość 1/temperatura 110°C.
Farsz przekładamy do miski i myjemy kielich robota kuchennego.
KROK 3: ZAWIJAMY ROLADKI Z KARPIA
Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim rybę. Pietruszkę dość drobno siekamy i nacieramy nią karpia. Do kielicha robota wlewamy ok. 500 ml ciepłej wody. Na robocie umieszczamy nakładkę do gotowania na parze, którą delikatnie smarujemy oliwą.
KROK 4: GOTUJEMY ROLADKI NA PARZE
Filety z karpia pokrywamy farszem i delikatnie zawijamy od węższej do szerszej części. Gotowe roladki umieszczamy na nakładce do gotowania na parze zwinięciem do dołu. Przykrywamy pojemnik pokrywą i wybieramy program gotowanie na parze/20 minut/120°C. Kontrolujemy, czy ryba jest ugotowana.
WSKAZÓWKA! W razie potrzeby możemy przekłuć roladki wykałaczkami, aby na pewno się nie rozwinęły.
KROK 5: PODAJEMY ROLADKI
Cytrynę kroimy w plastry. Roladki przekładamy na talerz i ozdabiamy plastrami cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Karp pieczony z grzybami
Karp to obowiązkowe danie na świątecznym stole, z nami przygotujesz go w nowy, pachnący grzybami sposób.
Karp winiarza i francuska zapiekanka
Karp w nieznanej odsłonie: pieczony w aromatycznym sosie, podawany z wyśmienitą francuską zapiekanką.
Karp duszony w kiszonej kapuście
Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!
Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
Takiego karpia możesz podać nie tylko od święta! Skąpany w domowym sosie teriyaki z dodatkiem chrupiących warzyw jest doskonałym pomysłem na szybki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzybowe tortelloni
- Whoopies
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- Kapusta włoska faszerowana mięsem
- Karp w galarecie
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Flaki po włosku
- Milopitakia
- Antipasti
- Kumpir w stylu greckim
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Roladki z pizzy (low carb)
- Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Kociołek z dyniowym brownie i polewą z awokado
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Ciastka z grzybami
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Pierogi z mięsem
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Naleśniki w sosie piwnym
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Banana split
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)