Roladki z karpia gotowane na parze

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY FARSZ

Do misy urządzenia wkładamy przekrojoną na pół cebulę, suszone pomidory i śliwki. Wybieramy program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 sekund/prędkość 6. Następnie za pomocą szpatuły zgarniamy składniki z boków naczynia, dodajemy oliwę i masło. Ustawiamy program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/3 minuty/prędkość1/temperatura 110°C.

Dodajemy mrożone grzyby, kremy z grzybów i ponownie gotujemy, wybierając gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 minut/prędkość 1/temperatura 110°C.

KROK 2: ROZDRABNIAMY FARSZ

Kiedy farsz skończy się gotować, dodajemy 1 łyżkę miodu, orzechy włoskie i doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy, wybierając program gotowanie według ustawień własnych/rozdrabnianie/4 sekundy/prędkość 7. Całość ponownie podsmażamy, wybierając program gotowanie według ustawień własnych/obroty w prawo/5 minut/prędkość 1/temperatura 110°C.

Farsz przekładamy do miski i myjemy kielich robota kuchennego.

KROK 3: ZAWIJAMY ROLADKI Z KARPIA

Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim rybę. Pietruszkę dość drobno siekamy i nacieramy nią karpia. Do kielicha robota wlewamy ok. 500 ml ciepłej wody. Na robocie umieszczamy nakładkę do gotowania na parze, którą delikatnie smarujemy oliwą.

KROK 4: GOTUJEMY ROLADKI NA PARZE

Filety z karpia pokrywamy farszem i delikatnie zawijamy od węższej do szerszej części. Gotowe roladki umieszczamy na nakładce do gotowania na parze zwinięciem do dołu. Przykrywamy pojemnik pokrywą i wybieramy program gotowanie na parze/20 minut/120°C. Kontrolujemy, czy ryba jest ugotowana.

WSKAZÓWKA! W razie potrzeby możemy przekłuć roladki wykałaczkami, aby na pewno się nie rozwinęły.

KROK 5: PODAJEMY ROLADKI

Cytrynę kroimy w plastry. Roladki przekładamy na talerz i ozdabiamy plastrami cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Karp pieczony z grzybami

Karp to obowiązkowe danie na świątecznym stole, z nami przygotujesz go w nowy, pachnący grzybami sposób.

Karp pieczony z grzybami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Karp winiarza i francuska zapiekanka

Karp w nieznanej odsłonie: pieczony w aromatycznym sosie, podawany z wyśmienitą francuską zapiekanką.

Karp winiarza i francuska zapiekanka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Karp duszony w kiszonej kapuście

Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!

Karp duszony w kiszonej kapuście

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!