Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wykałaczki
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z KRABÓW
Kraby myjemy, osuszamy i mieszamy ze 100 g serka twarogowego. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FILETY Z GŁADZICY
Filety z gładzicy myjemy i osuszamy (jeśli są duże, kroimy je wzdłuż na pół). Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Następnie rozsmarowujemy na nich krem z krabów, zwijamy i spinamy wykałaczkami.
KROK 3: DUSIMY ROLADKI POD PRZYKRYCIEM
Szalotki obieramy i siekamy. Smażymy na gorącym maśle przez 1 minutę aż do zeszklenia. Następnie dolewamy wino i 250 ml bulionu, doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy roladki i dusimy pod przykryciem przez 6-8 minut (w zależności od ich wielkości). W międzyczasie obracamy je na drugą stronę.
KROK 4: GOTUJEMY GROSZEK
Groszek cukrowy oczyszczamy. Roladki wyjmujemy z sosu i trzymamy w cieple. Groszek gotujemy w sosie po roladkach przez 4-5 minut na półtwardo. Dodajemy pozostały serek twarogowy i (w razie potrzeby) bulion, doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest za rzadki, lekko go zagęszczamy.
Sos podajemy z roladkami.
Zobacz podobne
przepisy
Małże z czosnkiem i białym winem
Eleganckie danie, wręcz idealne na romantyczną kolację we dwoje!
Spaghetti z mulami
Doskonała propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub elegancką kolację – spaghetti z mulami autorstwa Doroty Wellman!
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Risotto z krewetkami i szafranem
Prosty, szybki i smaczny przepis na risotto. Z pewnością zagości na Twoim stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Bigos rybny
- Koktajl z krewetek
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Makaron w sosie sojowym
- Ragoût z jajek z warzywami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Jabłkowy chutney z piwem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Naleśniki z farszem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z rukoli
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)