Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wykałaczki
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z KRABÓW
Kraby myjemy, osuszamy i mieszamy ze 100 g serka twarogowego. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FILETY Z GŁADZICY
Filety z gładzicy myjemy i osuszamy (jeśli są duże, kroimy je wzdłuż na pół). Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Następnie rozsmarowujemy na nich krem z krabów, zwijamy i spinamy wykałaczkami.
KROK 3: DUSIMY ROLADKI POD PRZYKRYCIEM
Szalotki obieramy i siekamy. Smażymy na gorącym maśle przez 1 minutę aż do zeszklenia. Następnie dolewamy wino i 250 ml bulionu, doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy roladki i dusimy pod przykryciem przez 6-8 minut (w zależności od ich wielkości). W międzyczasie obracamy je na drugą stronę.
KROK 4: GOTUJEMY GROSZEK
Groszek cukrowy oczyszczamy. Roladki wyjmujemy z sosu i trzymamy w cieple. Groszek gotujemy w sosie po roladkach przez 4-5 minut na półtwardo. Dodajemy pozostały serek twarogowy i (w razie potrzeby) bulion, doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest za rzadki, lekko go zagęszczamy.
Sos podajemy z roladkami.
Zobacz podobne
przepisy
Małże z czosnkiem i białym winem
Eleganckie danie, wręcz idealne na romantyczną kolację we dwoje!
Spaghetti z mulami
Doskonała propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub elegancką kolację – spaghetti z mulami autorstwa Doroty Wellman!
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Risotto z krewetkami i szafranem
Prosty, szybki i smaczny przepis na risotto. Z pewnością zagości na Twoim stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny makowiec
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grochem
- Błyskawiczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)