Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wykałaczki
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z KRABÓW
Kraby myjemy, osuszamy i mieszamy ze 100 g serka twarogowego. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FILETY Z GŁADZICY
Filety z gładzicy myjemy i osuszamy (jeśli są duże, kroimy je wzdłuż na pół). Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Następnie rozsmarowujemy na nich krem z krabów, zwijamy i spinamy wykałaczkami.
KROK 3: DUSIMY ROLADKI POD PRZYKRYCIEM
Szalotki obieramy i siekamy. Smażymy na gorącym maśle przez 1 minutę aż do zeszklenia. Następnie dolewamy wino i 250 ml bulionu, doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy roladki i dusimy pod przykryciem przez 6-8 minut (w zależności od ich wielkości). W międzyczasie obracamy je na drugą stronę.
KROK 4: GOTUJEMY GROSZEK
Groszek cukrowy oczyszczamy. Roladki wyjmujemy z sosu i trzymamy w cieple. Groszek gotujemy w sosie po roladkach przez 4-5 minut na półtwardo. Dodajemy pozostały serek twarogowy i (w razie potrzeby) bulion, doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest za rzadki, lekko go zagęszczamy.
Sos podajemy z roladkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Domek z piernika
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Świąteczne pierniczki
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)