
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE
Mule oczyszczamy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Interesują nas jedynie te, które są zamknięte. Otwartymi mulami stukamy w blat, jeśli się zamkną, oznacza to, że są świeże. Jeśli nie reagują, lądują w koszu na śmieci. Makaron gotujemy al dente. W garnku na oliwie szklimy pokrojone w kostkę szalotki i drobno posiekany czosnek, dodajemy posiekaną papryczkę. Mieszamy, zwiększamy ogień, dodajemy mule i zalewamy je białym winem. Przykrywamy garnek, lekko nim potrząsamy, zdejmujemy pokrywkę. Po około 5 minutach, gdy sos się zredukuje, dodajemy do niego schłodzone masło, sól, pieprz i makaron. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2490 dni temu
Pyszne i szybkie danie😊 polecam !!!
odpowiedz