Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE
Mule oczyszczamy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Interesują nas jedynie te, które są zamknięte. Otwartymi mulami stukamy w blat, jeśli się zamkną, oznacza to, że są świeże. Jeśli nie reagują, lądują w koszu na śmieci. Makaron gotujemy al dente. W garnku na oliwie szklimy pokrojone w kostkę szalotki i drobno posiekany czosnek, dodajemy posiekaną papryczkę. Mieszamy, zwiększamy ogień, dodajemy mule i zalewamy je białym winem. Przykrywamy garnek, lekko nim potrząsamy, zdejmujemy pokrywkę. Po około 5 minutach, gdy sos się zredukuje, dodajemy do niego schłodzone masło, sól, pieprz i makaron. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Małże z czosnkiem i białym winem
Eleganckie danie, wręcz idealne na romantyczną kolację we dwoje!
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Krewetki w czerwonym curry
Azjatyckie danie według pomysłu Karola Okrasy – chrupiące krewetki z pikantnym czerwonym curry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Sałatka gyros
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2244 dni temu
Pyszne i szybkie danie😊 polecam !!!
odpowiedz