Spaghetti z mulami

Dorota Wellman

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTOWANIE

Mule oczyszczamy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Interesują nas jedynie te, które są zamknięte. Otwartymi mulami stukamy w blat, jeśli się zamkną, oznacza to, że są świeże. Jeśli nie reagują, lądują w koszu na śmieci. Makaron gotujemy al dente. W garnku na oliwie szklimy szalotki i czosnek, dodajemy posiekaną papryczkę. Mieszamy, zwiększamy ogień, dodajemy mule i zalewamy je białym winem. Przykrywamy garnek, lekko nim potrząsamy, zdejmujemy pokrywkę. Po około 5 minutach, gdy sos się zredukuje, dodajemy do niego schłodzone masło, sól, pieprz i makaron. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram