Małże z czosnkiem i białym winem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Małże dokładnie oczyszczamy. Odrzucamy te, które mają otwartą skorupkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy zmiażdżony czosnek oraz drobno posiekaną ostrą papryczkę. Chwilę smażymy i dodajemy małże. Następnie zalewamy wszystko winem i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Dusimy pod przykryciem, aż muszle się otworzą (te, które pozostaną zamknięte, wyrzucamy). Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serwujemy natychmiast po przyrządzeniu razem z ciepłą bagietką.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    918 dni temu
    Niestety u mnie też otwarte. Z kilograma zostały cztery. I nie, nie pozamykały się przy stukaniu :(

    odpowiedz

  • sabcio sabcio
    1379 dni temu
    75% małży było otwartych, kupowane w lidlu.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1377 dni temu
    Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Reklamację można złożyć przez formularz kontaktowy, dostępny pod linkiem: https://www.lidl.pl/pl/Kontakt.htm?rdeLocaleAttr=pl
  • Kasia Kasia
    1318 dni temu
    po otwarciu opakowania wystarczy na sitku mocno nimi potrząsnąć i się pozamykają-oznacza to ,że są żywe i świeże, najczęściej wyrzucam 1-2 szt,które nie chcą się zamknąć
  • Gość Gość
    1698 dni temu
    Czy małże powinny być świeże czy mrożone według tego przepisu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1698 dni temu
    Małże powinny być świeże :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!