MAŁŻE AGLIO E OLIO
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Małże dokładnie oczyszczamy. Odrzucamy te, które mają otwartą skorupkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy zmiażdżony czosnek oraz drobno posiekaną ostrą papryczkę. Chwilę smażymy i dodajemy małże. Następnie zalewamy wszystko winem i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Dusimy pod przykryciem, aż muszle się otworzą (te, które pozostaną zamknięte, wyrzucamy). Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serwujemy natychmiast po przyrządzeniu razem z ciepłą bagietką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • sabcio sabcio
    307 dni temu
    75% małży było otwartych, kupowane w lidlu.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    305 dni temu
    Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Reklamację można złożyć przez formularz kontaktowy, dostępny pod linkiem: https://www.lidl.pl/pl/Kontakt.htm?rdeLocaleAttr=pl
  • Kasia Kasia
    246 dni temu
    po otwarciu opakowania wystarczy na sitku mocno nimi potrząsnąć i się pozamykają-oznacza to ,że są żywe i świeże, najczęściej wyrzucam 1-2 szt,które nie chcą się zamknąć
  • Gość Gość
    626 dni temu
    Czy małże powinny być świeże czy mrożone według tego przepisu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    626 dni temu
    Małże powinny być świeże :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram