Krewetki na cukinii
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krewetki płuczemy, osączamy i rozmrażamy. Miód, olej, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy i doprawiamy, aby uzyskać słodko-kwaśny smak. Cukinię oczyszczamy i tniemy wzdłuż w 32 cienkie plasterki (miękkie kawałki ze środka wykorzystujemy w inny sposób). Limonkę sparzamy i kroimy na 8 cienkich plasterków.

Po 4 plastry cukinii układamy na krzyż jeden nad drugim. Na środku każdej porcji układamy plasterek limonki i krewetki. Skrapiamy 1 łyżeczką oleju z miodem, końce plastrów cukinii składamy, tak aby krewetki zostały przykryte, i spinamy wykałaczkami.

Układamy na aluminiowej tacce do grillowania i grillujemy na rozgrzanym grillu przez 6-8 minut, smarując kilka razy pozostałą mieszanką oleju i miodu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    3426 dni temu
    Jak dla mnie limonka powinna znaleźć się na woreczku z cukinii, a nie w środku ponieważ kwaśny smak zabija prawie wszystkie inne, ale jak się ją wyjmie to super. Pyszne :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!