
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krewetki płuczemy, osączamy i rozmrażamy. Miód, olej, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy i doprawiamy, aby uzyskać słodko-kwaśny smak. Cukinię oczyszczamy i tniemy wzdłuż w 32 cienkie plasterki (miękkie kawałki ze środka wykorzystujemy w inny sposób). Limonkę sparzamy i kroimy na 8 cienkich plasterków.
Po 4 plastry cukinii układamy na krzyż jeden nad drugim. Na środku każdej porcji układamy plasterek limonki i krewetki. Skrapiamy 1 łyżeczką oleju z miodem, końce plastrów cukinii składamy, tak aby krewetki zostały przykryte, i spinamy wykałaczkami.
Układamy na aluminiowej tacce do grillowania i grillujemy na rozgrzanym grillu przez 6-8 minut, smarując kilka razy pozostałą mieszanką oleju i miodu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3731 dni temu
Jak dla mnie limonka powinna znaleźć się na woreczku z cukinii, a nie w środku ponieważ kwaśny smak zabija prawie wszystkie inne, ale jak się ją wyjmie to super. Pyszne :)
Odpowiedz