Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krewetki płuczemy, osączamy i rozmrażamy. Miód, olej, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy i doprawiamy, aby uzyskać słodko-kwaśny smak. Cukinię oczyszczamy i tniemy wzdłuż w 32 cienkie plasterki (miękkie kawałki ze środka wykorzystujemy w inny sposób). Limonkę sparzamy i kroimy na 8 cienkich plasterków.
Po 4 plastry cukinii układamy na krzyż jeden nad drugim. Na środku każdej porcji układamy plasterek limonki i krewetki. Skrapiamy 1 łyżeczką oleju z miodem, końce plastrów cukinii składamy, tak aby krewetki zostały przykryte, i spinamy wykałaczkami.
Układamy na aluminiowej tacce do grillowania i grillujemy na rozgrzanym grillu przez 6-8 minut, smarując kilka razy pozostałą mieszanką oleju i miodu.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
Oryginalny pomysł na grilla, który oczaruje nie tylko jaroszy: szaszłyki z pieczarek i cukinii przyprawione rozmarynem.
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.
Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
- Arbuzowe szaleństwo
- Gnocchi w sosie z gorgonzoli
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Chińskie ciasteczka z wróżbą
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
- Zupa pho z wołowiną
- Shake z gruszką i marcepanem
- Kawowy dacquoise z kremem
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Strudel makowy
- Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
- Kiełbaski w papryce
- Pączki z jabłkami i żurawiną
- Gwiazdki Czar
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Gofry wytrawne z warzywami
- Kotleciki z tofu
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Tiramisu z jabłkami
- Zielone warzywa z dipem romesco
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Naleśniki z farszem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3404 dni temu
Jak dla mnie limonka powinna znaleźć się na woreczku z cukinii, a nie w środku ponieważ kwaśny smak zabija prawie wszystkie inne, ale jak się ją wyjmie to super. Pyszne :)
odpowiedz