Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki opłukać, rozmrozić i osuszyć.
Czosnek obrać, dymki oczyścić, oba składniki drobno posiekać z krewetkami. Doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego, sokiem z cytryny, cukrem i sosem sambal oelek. Dodać skrobię i lekko roztrzepane białko, wymieszać, uformować 16 klopsików. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na gorącym oleju na patelni mniej więcej przez 4 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i nakłuć na drewniane szpikulce.
Grejpfruta wyfiletować, zebrać sok. Wyfiletowanego grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i posiekać. Kolendrę oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, doprawić cukrem i podawać do szaszłyków.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Sałatka z makaronem i krewetkami
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem oraz chrupiącymi, ciekawie doprawionymi krewetkami. Wypróbuj!
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Szakszuka z kuminem
- Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
- Koktajl z krewetek
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Ryż smażony z warzywami
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Tort z kwiatami czarnego bzu i truskawkami
- Mazurek królewski
- Jabłkowe tacos
- Regionalna kartoflanka
- Surówka z kalarepy
- Domowe ogórki małosolne
- Herbata myśliwska
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Łosoś z salsą z truskawek
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Dwa sposoby na ciasto milionera
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)