
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki opłukać, rozmrozić i osuszyć.
Czosnek obrać, dymki oczyścić, oba składniki drobno posiekać z krewetkami. Doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego, sokiem z cytryny, cukrem i sosem sambal oelek. Dodać skrobię i lekko roztrzepane białko, wymieszać, uformować 16 klopsików. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na gorącym oleju na patelni mniej więcej przez 4 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i nakłuć na drewniane szpikulce.
Grejpfruta wyfiletować, zebrać sok. Wyfiletowanego grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i posiekać. Kolendrę oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, doprawić cukrem i podawać do szaszłyków.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!

Sałatka z makaronem i krewetkami
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem oraz chrupiącymi, ciekawie doprawionymi krewetkami. Wypróbuj!

Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!

Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.

Komentarze (0)