
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki opłukać, rozmrozić i osuszyć.
Czosnek obrać, dymki oczyścić, oba składniki drobno posiekać z krewetkami. Doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego, sokiem z cytryny, cukrem i sosem sambal oelek. Dodać skrobię i lekko roztrzepane białko, wymieszać, uformować 16 klopsików. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na gorącym oleju na patelni mniej więcej przez 4 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i nakłuć na drewniane szpikulce.
Grejpfruta wyfiletować, zebrać sok. Wyfiletowanego grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i posiekać. Kolendrę oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, doprawić cukrem i podawać do szaszłyków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik pistacjowy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)