Szaszłyki z krewetek po azjatycku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Krewetki opłukać, rozmrozić i osuszyć.

Czosnek obrać, dymki oczyścić, oba składniki drobno posiekać z krewetkami. Doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego, sokiem z cytryny, cukrem i sosem sambal oelek. Dodać skrobię i lekko roztrzepane białko, wymieszać, uformować 16 klopsików. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na gorącym oleju na patelni mniej więcej przez 4 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i nakłuć na drewniane szpikulce.

Grejpfruta wyfiletować, zebrać sok. Wyfiletowanego grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i posiekać. Kolendrę oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, doprawić cukrem i podawać do szaszłyków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram