Krewetki w czerwonym curry

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy

KREWETKI

Krewetki myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, oczyszczamy. Marynujemy w soli i pieprzu, następnie smażymy na oliwie na różowy kolor, tak by krewetki były w środku jeszcze surowe.

CZERWONE CURRY

Plastry bakłażana marynujemy w oliwie z oliwek, przekładamy na patelnię i smażymy z każdej strony na brązowy kolor. Następnie każdy plaster bakłażana kroimy na 4 części. Pastę curry przesmażamy na maśle z pokrojoną cebulą. Dodajemy pomidory pelati i zagotowujemy. Dodajemy mleczko kokosowe, skórkę z limonki i imbir. Chwilę gotujemy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną kolendrę, gotujemy przez mniej więcej 5 minut, aż sos zgęstnieje. Na końcu do sosu dodajemy krewetki, chwilę podgrzewamy.

Podajemy z bakłażanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ewa z Mosiny Ewa z Mosiny
    660 dni temu
    Ja polecam Masło 1kg pikok z Lidla bardzo dobre i tanie Paruwki pikok 2 kg w paczce oraz białe bułeczki dla całej rodzineczki z Lidla

    odpowiedz

  • Gość Gość
    317 dni temu
    Paruwki przepyszne, moja hora curka je uwielbia.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram