Sałatka z homara z arbuzem

Dorota Wellman

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SOS

Czosnek drobno siekamy, z limonki wyciskamy 2 łyżki soku. Wszystkie składniki sosu razem mieszamy. Odstawiamy.

SAŁATKA

Homary rozmrażamy (jeśli homary są świeże, gotujemy ok. 4-5 min), kroimy na pół, wyjmujemy mięso, większe kawałki rozdrabniamy palcami. Na dużym talerzu układamy sałatę, na sałacie układamy arbuza pokrojonego w kostkę 2x2 cm, przekrojone na pół pomidorki i pozbawiony gniazd nasiennych oraz pokrojony w kostkę ogórek. Posypujemy posiekaną papryczką chili. Na wierzchu układamy mięso homara. Przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy pokrojoną na mniejsze części dymką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!