Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SOS
Czosnek drobno siekamy, z limonki wyciskamy 2 łyżki soku. Wszystkie składniki sosu razem mieszamy. Odstawiamy.
SAŁATKA
Homary rozmrażamy (jeśli homary są świeże, gotujemy ok. 4-5 min), kroimy na pół, wyjmujemy mięso, większe kawałki rozdrabniamy palcami. Na dużym talerzu układamy sałatę, na sałacie układamy arbuza pokrojonego w kostkę 2x2 cm, przekrojone na pół pomidorki i pozbawiony gniazd nasiennych oraz pokrojony w kostkę ogórek. Posypujemy posiekaną papryczką chili. Na wierzchu układamy mięso homara. Przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy pokrojoną na mniejsze części dymką.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!
Małże z czosnkiem i białym winem
Eleganckie danie, wręcz idealne na romantyczną kolację we dwoje!
Spaghetti z mulami
Doskonała propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub elegancką kolację – spaghetti z mulami autorstwa Doroty Wellman!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sernik piernikowy
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Kompot z suszu z cytryną
- Uszka z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)