
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SOS
Czosnek drobno siekamy, z limonki wyciskamy 2 łyżki soku. Wszystkie składniki sosu razem mieszamy. Odstawiamy.
SAŁATKA
Homary rozmrażamy (jeśli homary są świeże, gotujemy ok. 4-5 min), kroimy na pół, wyjmujemy mięso, większe kawałki rozdrabniamy palcami. Na dużym talerzu układamy sałatę, na sałacie układamy arbuza pokrojonego w kostkę 2x2 cm, przekrojone na pół pomidorki i pozbawiony gniazd nasiennych oraz pokrojony w kostkę ogórek. Posypujemy posiekaną papryczką chili. Na wierzchu układamy mięso homara. Przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy pokrojoną na mniejsze części dymką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)