
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SOS
Czosnek drobno siekamy, z limonki wyciskamy 2 łyżki soku. Wszystkie składniki sosu razem mieszamy. Odstawiamy.
SAŁATKA
Homary rozmrażamy (jeśli homary są świeże, gotujemy ok. 4-5 min), kroimy na pół, wyjmujemy mięso, większe kawałki rozdrabniamy palcami. Na dużym talerzu układamy sałatę, na sałacie układamy arbuza pokrojonego w kostkę 2x2 cm, przekrojone na pół pomidorki i pozbawiony gniazd nasiennych oraz pokrojony w kostkę ogórek. Posypujemy posiekaną papryczką chili. Na wierzchu układamy mięso homara. Przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy pokrojoną na mniejsze części dymką.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!

Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!

Małże z czosnkiem i białym winem
Eleganckie danie, wręcz idealne na romantyczną kolację we dwoje!


Spaghetti z mulami
Doskonała propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub elegancką kolację – spaghetti z mulami autorstwa Doroty Wellman!

Komentarze (0)