![Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/af621b47d847-7eb44681491d-Kaese-Gemuese-Suppe.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy warzywa
Włoszczyznę myjemy lub obieramy. Razem z cebulą kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego przez ok. 4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i rozcieńczamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy i gotujemy przez 20 minut do miękkości.
Krok 2: Robimy klopsiki
W międzyczasie obrywamy listki pietruszki, zostawiając kilka łodyg do dekoracji, i siekamy. Zagniatamy z mięsem mielonym. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy ok. 24 małych klopsików. Smażymy na pozostałym rozgrzanym oleju rzepakowym przez 6-8 minut.
Krok 3: Dodajemy ser do zupy
Twaróg i starty ementaler mieszamy z zupą, a następnie całość blendujemy i doprawiamy. Podgrzewamy w niej klopsiki, dekorujemy pozostałą pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa cebulowa z pulpecikami
Polska czy francuska? Niezależnie od tego, skąd pochodzi zupa cebulowa, zawsze jest pyszna. A według tego przepisu – doskonała!
![Zupa cebulowa z pulpecikami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a5f923fb8443-a29c92a05b-zupa_cebulowa.webp)
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
![Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/96d49cec9fc5-3763f4c0ae-zupa marchwiowo-ziemniaczana.webp)
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
![Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e403628f65ef-c2f22770be-KW_09_zupa_serowa_z_grzankami.webp)
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
![Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a4ce97ca7007-1ac2e8125d-01002cc705-Zupa_Gulaszowa_Okrasa_KW_08_12115_S_-86001_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Schab w sosie paprykowym
- Indyk w pesto
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Kotlety mielone z karpia
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Jajka w kokilkach
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Klopsiki sojowe
- Kalafiorowa zupa krem
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Domowy zakwas na żurek
- Naleśniki z farszem
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Club sandwich ze schabem
- Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Racuchy z jabłkami
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
Komentarze (0)