Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy warzywa
Włoszczyznę myjemy lub obieramy. Razem z cebulą kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego przez ok. 4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i rozcieńczamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy i gotujemy przez 20 minut do miękkości.
Krok 2: Robimy klopsiki
W międzyczasie obrywamy listki pietruszki, zostawiając kilka łodyg do dekoracji, i siekamy. Zagniatamy z mięsem mielonym. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy ok. 24 małych klopsików. Smażymy na pozostałym rozgrzanym oleju rzepakowym przez 6-8 minut.
Krok 3: Dodajemy ser do zupy
Twaróg i starty ementaler mieszamy z zupą, a następnie całość blendujemy i doprawiamy. Podgrzewamy w niej klopsiki, dekorujemy pozostałą pietruszką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)