Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy warzywa
Włoszczyznę myjemy lub obieramy. Razem z cebulą kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego przez ok. 4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i rozcieńczamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy i gotujemy przez 20 minut do miękkości.
Krok 2: Robimy klopsiki
W międzyczasie obrywamy listki pietruszki, zostawiając kilka łodyg do dekoracji, i siekamy. Zagniatamy z mięsem mielonym. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy ok. 24 małych klopsików. Smażymy na pozostałym rozgrzanym oleju rzepakowym przez 6-8 minut.
Krok 3: Dodajemy ser do zupy
Twaróg i starty ementaler mieszamy z zupą, a następnie całość blendujemy i doprawiamy. Podgrzewamy w niej klopsiki, dekorujemy pozostałą pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa cebulowa z pulpecikami
Polska czy francuska? Niezależnie od tego, skąd pochodzi zupa cebulowa, zawsze jest pyszna. A według tego przepisu – doskonała!
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Schab w sosie paprykowym
- Indyk w pesto
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Kotlety mielone z karpia
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Jajka w kokilkach
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Klopsiki sojowe
- Kalafiorowa zupa krem
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Domowy zakwas na żurek
- Naleśniki z farszem
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Club sandwich ze schabem
- Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Racuchy z jabłkami
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)