
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Wyciskamy sok z cytryn
2 cytryny sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę bardzo cienko obieramy. Wszystkie cytryny wyciskamy i odmierzamy 300 ml soku. Mieszamy z cukrem i 100 ml wody, zagotowujemy i gotujemy na dużym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy.
Krok 2: Dodajemy zioła
W międzyczasie zioła myjemy i osuszamy. Dodajemy ze skórką cytrynową do letniego syropu i odstawiamy na 2-3 godziny.
Krok 3: Rozlewamy lemoniadę
Lemoniadę przelewamy przez sito, rozlewamy do dzbanków bądź butelek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)