• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Wyciskamy sok z cytryn

2 cytryny sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę bardzo cienko obieramy. Wszystkie cytryny wyciskamy i odmierzamy 300 ml soku. Mieszamy z cukrem i 100 ml wody, zagotowujemy i gotujemy na dużym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy.

Krok 2: Dodajemy zioła

W międzyczasie zioła myjemy i osuszamy. Dodajemy ze skórką cytrynową do letniego syropu i odstawiamy na 2-3 godziny.

Krok 3: Rozlewamy lemoniadę

Lemoniadę przelewamy przez sito, rozlewamy do dzbanków bądź butelek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram