Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Wyciskamy sok z cytryn
2 cytryny sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę bardzo cienko obieramy. Wszystkie cytryny wyciskamy i odmierzamy 300 ml soku. Mieszamy z cukrem i 100 ml wody, zagotowujemy i gotujemy na dużym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy.
Krok 2: Dodajemy zioła
W międzyczasie zioła myjemy i osuszamy. Dodajemy ze skórką cytrynową do letniego syropu i odstawiamy na 2-3 godziny.
Krok 3: Rozlewamy lemoniadę
Lemoniadę przelewamy przez sito, rozlewamy do dzbanków bądź butelek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Zobacz podobne
przepisy
Lemoniada truskawkowa
Sprawdzony sposób na ugaszenie pragnienia nawet w najgorętsze dni – smak słodkich truskawek w postaci pysznej lemoniady.
Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!
Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)