Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papilotki do muffinów
- blachę do pieczenia muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
- woreczki do zamrażania
- wykałaczki
Krok 1: Przygotowujemy ciasto na muffiny
Orzechy laskowe mielemy, mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło, cukier i sól miksujemy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy pojedynczo jajka, dokładnie miksujemy. Dodajemy mieszankę orzechów na przemian z mlekiem, mieszając. Papilotki wkładamy do wgłębień blachy do pieczenia muffinów, a następnie napełniamy je ciastem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C przez 30–35 minut na jasnobrązowy kolor. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wyjmujemy z zagłębień blachy.
Krok 2: Babeczki ozdabiamy wzorem
Białą i ciemną czekoladę oddzielnie drobno siekamy i roztapiamy osobno w kąpieli wodnej. Powierzchnię babeczek smarujemy białą czekoladą. Ciemną czekoladę przelewamy do woreczka do zamrażania, woreczek zamykamy, odcinamy mały narożnik. Na babeczkach robimy cienkie kółka, a następnie za pomocą wykałaczek rozciągamy je od wewnątrz na zewnątrz, tworząc wzór pajęczyny. Pozostawiamy do wyschnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
Gdy zaczyna się sezon na rabarbar, warto mieć sprawdzone przepisy pod ręką, a wśród nich przepis na minibabeczki z rabarbarem!
Czekoladowe babeczki wielkanocne
Puszyste kakaowe ciasto, gęsty krem, orzechy i mnóstwo czekolady – przepis na idealne babeczki, które urzekają smakiem.
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Orzechowe babeczki
Pyszne kruche babeczki z chrupiącym orzechowym nadzieniem staną się hitem Twojego domu! Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
- Przepis na sos bolognese
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Szakszuka z kuminem
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Tosty dyniowe
- Domowy kebab drobiowy
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Jabłkowy chutney z piwem
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Arbuzowe szaleństwo
- Kaczka z brzoskwiniami
- Domowa pasta tahini
- Croissanty z filetem z piersi kurczaka
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Wegańska pasta à la makrela
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Knedle serowe z morelami
- Chleb cebulowy z kremem kminkowym
- Krwawe muffinki
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
- Perłowa owsianka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)