Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 220°C
Krok 1: Kroimy rabarbar
Czekoladę grubo siekamy. Rabarbar oczyszczamy, w razie potrzeby obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2: Pieczemy babeczki
Masło, cukier, sól, mąkę, proszek do pieczenia i mleko szybko zagniatamy. Dodajemy czekoladę i rabarbar, mieszamy przez chwilę. Ciasto, podsypane odrobiną mąki, rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm i kroimy na małe trójkąty (o długości boku ok. 4 cm). Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez 12 minut.
Krok 3: Podajemy z serkiem i konfiturą
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając cukier wanilinowy. Serek mascarpone mieszamy na gładką masę, dodajemy śmietanę. Jeszcze ciepłe lub ostudzone babeczki podajemy z serkiem mascarpone i konfiturą według uznania.
Wskazówka: babeczki smakują najlepiej, gdy są jeszcze ciepłe. Babeczki można mrozić, po rozmrożeniu krótko podpiekamy w piekarniku.
Zobacz podobne
przepisy
Pasteis de nata - portugalskie minitarty
Spód z ciasta francuskiego, gęsty, mleczny krem i owoce. Słynny deser w stylu portugalskim, który przygotujesz w swojej kuchni!
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
Powiedz „kocham” za pomocą deseru! Wyjątkowe ciasteczka z owocami są na to idealnym sposobem. Smakują wspaniale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wegańska ryba po grecku
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik staropolski
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3143 dni temu
Czy oby na pewno, aż 500 ml mleka??? ciasto wyszło strasznie rzadkie... i nie da się go zagnieść. Proszę sprawdzić proporcje.
odpowiedz