Dżem nektarynkowy z wanilią
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Komentarze (12)

Avatar
  • Gość Gość
    134 dni temu
    Żeby dżem był jasny trzeba obrać nektarynki pokroić a nawet zmiksować . Wtedy dżem jest gęsty i nie trzeba żelu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3745 dni temu
    Zrobiłam wszystko według przepisu i zamiast dżemu wyszedł mi syrop nektarynkowy. Do syropu dodałam środek żelujący do dżemów. Koniec końców wyszedł mi bardzo dobry dżem nektarynkowy w jasnym kolorze:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2710 dni temu
    Moim zdaniem to niemożliwe żeby zrobić dżem bez środków zelujacych w 40 min...owoce zawsze pod wpływem temperatury i cukru puszczają mnóstwo soku który musi odparowac. To trwa - w zależności od owocow- kilka godzin. Czasem warto rozłożyć takie gotowanie na 2-3 dni ale wtedy owoce ciemnieja. Niektórzy odlewaja sok ale to pozbawienie konfitury najlepszego aromatu...
  • erre erre
    4086 dni temu
    Musiałam pokroić, bo pestki kompletnie nie chciały odejść od miąższu :( Sam dżem bardzo mi pociemniał przy gotowaniu, nie jest taki jasny jak na zdjęciu.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4086 dni temu
    Nektarynki można przełożyć do garnka w połówkach, podczas gotowania się rozpadną i nabiorą konsystencji dżemu.

    odpowiedz

  • erre erre
    4087 dni temu
    Czy nektarynki należy pociąć na mniejsze kawałki czy wrzucić do garnka całe połówki (bez pestek)?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4100 dni temu
    Odpowiednio zapasteryzowane przetrwają cały zimowy sezon :)

    odpowiedz

  • Monika Monika
    2672 dni temu
    nie ma informacji o pasteryzacji w przepisie ..
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2672 dni temu
    Możesz wybrać dogodny dla siebie sposób pasteryzacji: https://kuchnialidla.pl/pasteryzacja-na-sucho , https://kuchnialidla.pl/pasteryzacja-na-mokro-i-tyndalizacja
  • Gość Gość
    4100 dni temu
    A mozna je przechowywac cala zime i sie niezepsuja?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4130 dni temu
    Nie, nektarynek nie trzeba obierać przed gotowaniem. Gotując je ze skórką, nie rozpadną się one tak bardzo, jak w przypadku obranych owoców.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4130 dni temu
    Czy nie należy nektarynek obrać?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!