Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pasteryzacja to proces, który ma na celu przedłużyć trwałość produktów poprzez ich podgrzanie. Nazwa pochodzi od nazwiska francuskiego chemika, który zapoczątkował tę metodę – Ludwika Pasteura. Rodzaje pasteryzacji przetworów są dwa: pasteryzacja sucha i mokra.
Tym razem Paweł opowiada o pierwszej z nich. Dowiedzcie się, jakich zasad trzeba przestrzegać podczas pasteryzowania na sucho, by nie narobić szkód i bałaganu!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Łazanki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
Trwa ładowanie komentarzy