
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paweł tłumaczył niedawno, na czym polega pasteryzacja na sucho. Drugim ze sposobów pasteryzacji jest pasteryzacja na mokro, czyli w garnku z gorącą wodą. Posłuchajcie i dowiedzcie się, na czym ta metoda polega i jak przeprowadzić ją prawidłowo.
Jeśli chcecie mieć pewność, że Wasze słoiczki z przetworami szczelnie się zamknęły, sięgnijcie po metodę tyndalizacji. Co to takiego? Tego również dowiecie się od Pawła! Tak przygotowane przetwory nie mają prawa się popsuć i będziecie mogli cieszyć się nimi cały rok!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Trwa ładowanie komentarzy