zobacz film
![Pasteryzacja na mokro i tyndalizacja Pasteryzacja na mokro i tyndalizacja](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/65843d818508-4902aa7451-Cukiernik_Trik_23_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paweł tłumaczył niedawno, na czym polega pasteryzacja na sucho. Drugim ze sposobów pasteryzacji jest pasteryzacja na mokro, czyli w garnku z gorącą wodą. Posłuchajcie i dowiedzcie się, na czym ta metoda polega i jak przeprowadzić ją prawidłowo.
Jeśli chcecie mieć pewność, że Wasze słoiczki z przetworami szczelnie się zamknęły, sięgnijcie po metodę tyndalizacji. Co to takiego? Tego również dowiecie się od Pawła! Tak przygotowane przetwory nie mają prawa się popsuć i będziecie mogli cieszyć się nimi cały rok!
Trwa ładowanie komentarzy