
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy kompot
Wodę zagotowujemy z miodem i przyprawami. Owoce płuczemy, kroimy i dodajemy do gotującej się wody z przyprawami. Gotujemy ok. 5-7 minut.
Krok 2: Studzimy kompot
Odstawiamy pod przykryciem na 15-20 minut. Kompot możemy podawać na gorąco lub na zimno.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2131 dni temu
wydaje mi się, że miodu nie należy gotować ! proponuję dodać go do już ugotowanego gorącego kompotu kompotu- nie straci swoich właściwości
Odpowiedz
1551 dni temu
Miod dodajemy ponizej 40 stopni, powyzej traci swoje właściwości. Chyba, ze zalezy nam tylko na tym by kompot byl słodki
2151 dni temu
A jeśli nie mamy laski cynamonu to ile wsypac mielonego? 😇
Odpowiedz
2151 dni temu
Dodaj 1 łyżeczkę :)