Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy kompot
Wodę zagotowujemy z miodem i przyprawami. Owoce płuczemy, kroimy i dodajemy do gotującej się wody z przyprawami. Gotujemy ok. 5-7 minut.
Krok 2: Studzimy kompot
Odstawiamy pod przykryciem na 15-20 minut. Kompot możemy podawać na gorąco lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
Orzeźwiający czy rozgrzewający? Sprawdź, która wersja kompotu bardziej Ci zasmakuje!
Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.
Świąteczny kompot z jabłek i cytrusów
Bez niego nie ma prawdziwych świąt. Przygotuj z nami prosty, smakowity i aromatyczny wigilijny kompot.
Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Florentynki migdałowe
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Żurek babci
- Minipizza z kabanosami
- Karp w galarecie
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Gulasz niemiecki
- Pasztet z ciecierzycy
- Chilli sin carne
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Bulion rybny
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- PASTA Z KALAFIORA
- Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Trufle z białą czekoladą
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- Barszcz ukraiński
- Tofurnik z borówkami
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Ciasto śliwkowe „Topielec”
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1807 dni temu
wydaje mi się, że miodu nie należy gotować ! proponuję dodać go do już ugotowanego gorącego kompotu kompotu- nie straci swoich właściwości
odpowiedz
1226 dni temu
Miod dodajemy ponizej 40 stopni, powyzej traci swoje właściwości. Chyba, ze zalezy nam tylko na tym by kompot byl słodki
1826 dni temu
A jeśli nie mamy laski cynamonu to ile wsypac mielonego? 😇
odpowiedz
1826 dni temu
Dodaj 1 łyżeczkę :)