
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy kompot
Wodę zagotowujemy z miodem i przyprawami. Owoce płuczemy, kroimy i dodajemy do gotującej się wody z przyprawami. Gotujemy ok. 5-7 minut.
Krok 2: Studzimy kompot
Odstawiamy pod przykryciem na 15-20 minut. Kompot możemy podawać na gorąco lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Paweł Małecki
Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
Orzeźwiający czy rozgrzewający? Sprawdź, która wersja kompotu bardziej Ci zasmakuje!

Karol Okrasa
Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.

Lidl
Świąteczny kompot z jabłek i cytrusów
Bez niego nie ma prawdziwych świąt. Przygotuj z nami prosty, smakowity i aromatyczny wigilijny kompot.

Lidl
Kompot śliwkowo-korzenny
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.

Komentarze (4)
1151 dni temu
wydaje mi się, że miodu nie należy gotować ! proponuję dodać go do już ugotowanego gorącego kompotu kompotu- nie straci swoich właściwości
odpowiedz
571 dni temu
Miod dodajemy ponizej 40 stopni, powyzej traci swoje właściwości. Chyba, ze zalezy nam tylko na tym by kompot byl słodki
1171 dni temu
A jeśli nie mamy laski cynamonu to ile wsypac mielonego? 😇
odpowiedz
1171 dni temu
Dodaj 1 łyżeczkę :)
zobacz wszystkie