
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU Z LISTKAMI MIĘTY
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy pokrojony rabarbar. Kiedy rabarbar zagotuje się, zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wystudzenia. Mocno wystudzony kompot podajemy z kostkami lodu i listkami świeżej mięty.
ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
Wodę zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokrojony rabarbar, imbir, goździki i kardamon do smaku. Kiedy wszystkie składniki zagotują się, zdejmujemy garnek z ognia. Na koniec dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki truskawki. Kompot podajemy na gorąco z dodatkiem 20 ml wiśniówki do każdej porcji.
Zobacz podobne
przepisy
Kompot śliwkowo-korzenny
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.

Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!

Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.

Złoty napar z imbiru
Rozgrzewający, wzmacniający napój na chłodne dni - imbir, owoce, miód. Pokochasz ten przepis!

Komentarze (1)
1826 dni temu
Na 1,5 l wody 200 g cukru? Wierzyć się nie chce. Na pewno nie wypróbuję w takich proporcjach...
odpowiedz