Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU Z LISTKAMI MIĘTY
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy pokrojony rabarbar. Kiedy rabarbar zagotuje się, zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wystudzenia. Mocno wystudzony kompot podajemy z kostkami lodu i listkami świeżej mięty.
ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
Wodę zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokrojony rabarbar, imbir, goździki i kardamon do smaku. Kiedy wszystkie składniki zagotują się, zdejmujemy garnek z ognia. Na koniec dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki truskawki. Kompot podajemy na gorąco z dodatkiem 20 ml wiśniówki do każdej porcji.
Zobacz podobne
przepisy
Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.
Złoty napar z imbiru
Rozgrzewający, wzmacniający napój na chłodne dni - imbir, owoce, miód. Pokochasz ten przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Tortilla de patatas z warzywami
- Zapiekanka warzywna
- Kompot agrestowy
- Sękacz z jabłkami i bitą śmietaną
- Wegański bekon z tempehu
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Banoffee w słoiku
- Faworki z karpia
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Karp pieczony w cebuli
- Faszerowana indyczka
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Kaczka w cydrze z goździkami i marchewką
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Torcik wiśniowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2299 dni temu
Na 1,5 l wody 200 g cukru? Wierzyć się nie chce. Na pewno nie wypróbuję w takich proporcjach...
odpowiedz