
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Łączymy składniki trufli
Ciecierzycę blendujemy razem z olejem kokosowym, kakao i syropem z agawy. Dodajemy posiekane suszone owoce i dokładnie mieszamy łopatką. Masę schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.
Krok 2: Formujemy trufle
Z masy formujemy kulki o średnicy 1,5-2 cm. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Obtaczamy w niej trufle i dekorujemy pieprzem cayenne lub obtaczamy w kakao.
Zobacz podobne
przepisy
Trufle z białą czekoladą
Wyśmienite słodkie kuleczki, którym naprawdę trudno się oprzeć – łączą w sobie delikatny smak kokosa i białej czekolady!

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
Sylwestrową noc pełną smakowitych wrażeń zapewnią przepisy naszego cukiernika na słodkie trufle, pyszne pączki i doskonały deser czekoladowy!

Trufle dyniowe z białą czekoladą
Z dyni przygotujesz także wyjątkowe desery! Poznaj przepis na trufle dyniowe z mleczkiem kokosowym, oblane białą czekoladą!

Komentarze (3)
1590 dni temu
Są naprawdę znakomite! :)
odpowiedz
1985 dni temu
Nigdy bym się spodziewała, że z ciecierzycy mogą wyjść tak pyszne słodycze. Rewelacja, wczoraj zrobiłam! :) trochę przy tym było paćkania się, ale efekt był tego warty. :)
odpowiedz
1985 dni temu
Martyno, cieszymy się, że przepis na trufle przypadł Ci do gustu :) Może następnym razem skusisz się na wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą? ;) https://kuchnialidla.pl/weganskie-pralinki-orzechowe-z-czekolada
zobacz wszystkie