Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Łączymy składniki trufli
Ciecierzycę blendujemy razem z olejem kokosowym, kakao i syropem z agawy. Dodajemy posiekane suszone owoce i dokładnie mieszamy łopatką. Masę schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.
Krok 2: Formujemy trufle
Z masy formujemy kulki o średnicy 1,5-2 cm. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Obtaczamy w niej trufle i dekorujemy pieprzem cayenne lub obtaczamy w kakao.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2284 dni temu
Są naprawdę znakomite! :)
Odpowiedz
2679 dni temu
Nigdy bym się spodziewała, że z ciecierzycy mogą wyjść tak pyszne słodycze. Rewelacja, wczoraj zrobiłam! :) trochę przy tym było paćkania się, ale efekt był tego warty. :)
Odpowiedz
2679 dni temu
Martyno, cieszymy się, że przepis na trufle przypadł Ci do gustu :) Może następnym razem skusisz się na wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą? ;) https://kuchnialidla.pl/weganskie-pralinki-orzechowe-z-czekolada