Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
Krok 1: Pieczemy dynie
Dynię kroimy na części i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 40 minut. Upieczoną dynię obieramy ze skórki i miksujemy.
Krok 2: Dodajemy czekoladę do mleczka kokosowego
Mleczko kokosowe zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy olej kokosowy i mieszamy masę.
Krok 3: Formujemy trufle
Gotową masę przelewamy do miski i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Kiedy masa będzie stabilna, formujemy z niej kulki i wstawiamy ponownie do lodówki. Gdy trufle będą stabilne, ale nadal miękkie, delikatnie oblewamy je rozpuszczoną białą czekoladą i odkładamy do zestalenia na papier do pieczenia.
Zobacz podobne
przepisy
Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.
Trufle z białą czekoladą
Wyśmienite słodkie kuleczki, którym naprawdę trudno się oprzeć – łączą w sobie delikatny smak kokosa i białej czekolady!
Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!
Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
Sylwestrową noc pełną smakowitych wrażeń zapewnią przepisy naszego cukiernika na słodkie trufle, pyszne pączki i doskonały deser czekoladowy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- Trufelki migdałowe
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Czekoladowe fondue
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- 3 sposoby na desery w słoiku
- Galette z morelami i rozmarynem
- Kokosowa konfitura z mango
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Curry
- Pudding z chia
- Trufle z wróżbą
- Daktylowe praliny
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Placek ze śliwkami
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Roladki z pizzy (low carb)
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Musaka z fasolą
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
- Makowe ślimaczki
- Wieniec morelowo-figowy
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Bułeczki z chili
- Sałatka z amarantusem
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Deser lodowy z owocami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
17 dni temu
Gdzie idzie ta przyprawa do piernika bo w przepisie nie ma o niej wzmianki?
odpowiedz
17 dni temu
Wygląda na to, że przyprawa do piernika trafiła na listę składników przypadkiem. Jednak jeśli masz ochotę na bardziej korzenne trufle, możesz dodać 0,5 łyżeczki przyprawy przed schłodzeniem masy.
47 dni temu
Czy można użyć masła w miejsce oleju kokosowego?
odpowiedz
44 dni temu
Masło najpewniej wpłynie na smak potrawy, jednak trufle powinny się udać mimo tej zamiany.
2647 dni temu
Jak długo takie trufle mogą pozostać poza lodówką (lub w lodówce) ? Czy mogę je zrobić na tydzień przed urodzinami czy lepiej nie?
odpowiedz