Trufle dyniowe z białą czekoladą

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C

Krok 1: Pieczemy dynie

Pieczemy dynie

Dynię kroimy na części i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 40 minut. Upieczoną dynię obieramy ze skórki i miksujemy.


 

Krok 2: Dodajemy czekoladę do mleczka kokosowego

Dodajemy czekoladę do mleczka kokosowego

Mleczko kokosowe zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy olej kokosowy i mieszamy masę.


 

Krok 3: Formujemy trufle

Formujemy trufle

Gotową masę przelewamy do miski i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Kiedy masa będzie stabilna, formujemy z niej kulki i wstawiamy ponownie do lodówki. Gdy trufle będą stabilne, ale nadal miękkie, delikatnie oblewamy je rozpuszczoną białą czekoladą i odkładamy do zestalenia na papier do pieczenia. 


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ewa Ewa
    2437 dni temu
    Jak długo takie trufle mogą pozostać poza lodówką (lub w lodówce) ? Czy mogę je zrobić na tydzień przed urodzinami czy lepiej nie?

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!