
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
Krok 1: Pieczemy dynie
Dynię kroimy na części i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 40 minut. Upieczoną dynię obieramy ze skórki i miksujemy.
Krok 2: Dodajemy czekoladę do mleczka kokosowego
Mleczko kokosowe zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy olej kokosowy i mieszamy masę.
Krok 3: Formujemy trufle
Gotową masę przelewamy do miski i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Kiedy masa będzie stabilna, formujemy z niej kulki i wstawiamy ponownie do lodówki. Gdy trufle będą stabilne, ale nadal miękkie, delikatnie oblewamy je rozpuszczoną białą czekoladą i odkładamy do zestalenia na papier do pieczenia.
Zobacz podobne
przepisy
Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.

Trufle z białą czekoladą
Wyśmienite słodkie kuleczki, którym naprawdę trudno się oprzeć – łączą w sobie delikatny smak kokosa i białej czekolady!

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
Sylwestrową noc pełną smakowitych wrażeń zapewnią przepisy naszego cukiernika na słodkie trufle, pyszne pączki i doskonały deser czekoladowy!

Komentarze (1)
2111 dni temu
Jak długo takie trufle mogą pozostać poza lodówką (lub w lodówce) ? Czy mogę je zrobić na tydzień przed urodzinami czy lepiej nie?
odpowiedz