Trufle z białą czekoladą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Rodzynki wsypujemy do miseczki, dodajemy rum, mieszamy i odstawiamy.

Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietankę, mieszamy do połączenia składników i zdejmujemy miskę znad pary. Dodajemy rodzynki i sok z limonki, mieszamy, a następnie wkładamy miskę do lodówki na mniej więcej 3 godziny, aż masa zgęstnieje.

Za pomocą łyżki do melona formujemy z masy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trufelki przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Kiwi Kiwi
    1792 dni temu
    Czy moze byc aromat rumowy zamiast prawdziwego rumu?

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1791 dni temu
    Jak najbardziej ;)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4238 dni temu
    Paulino, możesz do tego użyć zwykłej łyżeczki.

    Odpowiedz

  • Kinia Kinia
    4238 dni temu
    Masa mi nie chce zgestniec a juz 6h w lodowce siedzi: (

    Odpowiedz

  • Ania Ania
    4238 dni temu
    Smaczniutkie....czekolada Fincarre świetnie się nadaje do trufelek :)

    Odpowiedz

  • Paulina :) Paulina :)
    4240 dni temu
    A rękami też da rade ??? :)

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4241 dni temu
    Drogi gościu, kuleczki można formować także przy użyciu dwóch małych łyżeczek. Jest to jednak sposób trochę bardziej skomplikowany i wymaga nieco wprawy. Polecamy jednak spróbować! :)

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    4241 dni temu
    nie mam łyżki do melona((((

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl