Trufle z białą czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Rodzynki wsypujemy do miseczki, dodajemy rum, mieszamy i odstawiamy.

Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietankę, mieszamy do połączenia składników i zdejmujemy miskę znad pary. Dodajemy rodzynki i sok z limonki, mieszamy, a następnie wkładamy miskę do lodówki na mniej więcej 3 godziny, aż masa zgęstnieje.

Za pomocą łyżki do melona formujemy z masy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trufelki przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1648 dni temu
    Paulino, możesz do tego użyć zwykłej łyżeczki.

    odpowiedz

  • Kinia Kinia
    1648 dni temu
    Masa mi nie chce zgestniec a juz 6h w lodowce siedzi: (

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1648 dni temu
    Smaczniutkie....czekolada Fincarre świetnie się nadaje do trufelek :)

    odpowiedz

  • Paulina :) Paulina :)
    1650 dni temu
    A rękami też da rade ??? :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1651 dni temu
    Drogi gościu, kuleczki można formować także przy użyciu dwóch małych łyżeczek. Jest to jednak sposób trochę bardziej skomplikowany i wymaga nieco wprawy. Polecamy jednak spróbować! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1651 dni temu
    nie mam łyżki do melona((((

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram