![Trufle z białą czekoladą Trufle z białą czekoladą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/fea815ac49ed-b26eaeabde-KW_05_13892_S_163977_RGB_trufle_z_biala_czekolada_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rodzynki wsypujemy do miseczki, dodajemy rum, mieszamy i odstawiamy.
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietankę, mieszamy do połączenia składników i zdejmujemy miskę znad pary. Dodajemy rodzynki i sok z limonki, mieszamy, a następnie wkładamy miskę do lodówki na mniej więcej 3 godziny, aż masa zgęstnieje.
Za pomocą łyżki do melona formujemy z masy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trufelki przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
![Chrupiące ciasteczka czekoladowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3c8ed20404f9-e1f7a9da0a-czekoladowa_niespodzianka_KW_16_960x540.webp)
Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.
![Trufelki migdałowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e8dfad360b22-07a2a6081a-KW_19_trufla_migdalowa_13107185_960x540.webp)
Duet kokosanek
Popularne ciasteczka na bazie wiórków kokosowych w dwóch odsłonach – klasycznej i czekoladowej. W obu smakują przepysznie!
![Duet kokosanek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b6e7df87e50f-ce8ab7a76e-KW_45_duet_kokosanek_PL_wrzesien_13360_S_134619_RGB_960x540.webp)
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
![Batoniki z masła orzechowego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/96674d3fc26f-ab6504f4f3-KW_05_batoniki_z_masla_orzechowego_13892_S_4548_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
- Pieczona wieprzowina z ziemniaczkami
- Wielkanocna babka ponczowa
- Chrupiące czekoladki
- Tort czekoladowo-miętowy
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Ciasto czekoladowe – prosty przepis
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Banica z serem feta
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Korzenne pancakes
- Pasta kokosowa na słodko
- Piroshki z wołowiną
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Kompot z suszonych owoców
- Ciasto śliwkowe „Topielec”
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
- Pizza rzymska
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Barszcz ukraiński
- Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
- Tofurnik z borówkami
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
Komentarze (8)
1373 dni temu
Czy moze byc aromat rumowy zamiast prawdziwego rumu?
odpowiedz
1372 dni temu
Jak najbardziej ;)
3819 dni temu
Paulino, możesz do tego użyć zwykłej łyżeczki.
odpowiedz
3820 dni temu
Masa mi nie chce zgestniec a juz 6h w lodowce siedzi: (
odpowiedz
3820 dni temu
Smaczniutkie....czekolada Fincarre świetnie się nadaje do trufelek :)
odpowiedz
3822 dni temu
A rękami też da rade ??? :)
odpowiedz
3822 dni temu
Drogi gościu, kuleczki można formować także przy użyciu dwóch małych łyżeczek. Jest to jednak sposób trochę bardziej skomplikowany i wymaga nieco wprawy. Polecamy jednak spróbować! :)
odpowiedz
3823 dni temu
nie mam łyżki do melona((((
odpowiedz