zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Suszone grzyby i morele moczymy w gorącej wodzie przez około 30 minut. Odcedzone grzyby i morele kroimy na mniejsze kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, por i czosnek. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i morele. Chwilę podsmażamy i dodajemy do garnka sos sojowy oraz posiekaną kapustę kiszoną.

Krok 2: Doprawiamy bigos

Do bigosu dodajemy przyprawy, oprócz soli, pieprzu i ksylitolu, chwilę podsmażamy. Całość zalewamy 2 szklankami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy całość solą, pieprzem i ksylitolem.

Krok 3: Smażymy tofu

Na patelni rozgrzewamy pozostały olej. Podsmażamy tofu aż do uzyskania złotego koloru, następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Bigos podajemy z podsmażonym tofu, podprażonym na suchej patelni sezamem i pokrojonym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    3 dni temu
    Znacznie lepsza wersja od tradycyjnej! Lżej i smaczniej. Super :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    5 dni temu
    Przepis wypróbowany, gorąco polecam na jesienne chłody :) Palce lizać!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    10 dni temu
    Na pewno wypróbuję! :)

    odpowiedz

  • Big Big
    12 dni temu
    Chyba kogoś tu solidnie przewiało

    odpowiedz

  • SMALL SMALL
    11 dni temu
    bo? świetny przepis!
  • Gość Gość
    11 dni temu
    Bigos i ksylitol! Palce lizać....te morele sezam...no sam Bigos!żenada!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram