
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Suszone grzyby i morele moczymy w gorącej wodzie przez około 30 minut. Odcedzone grzyby i morele kroimy na mniejsze kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, por i czosnek. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i morele. Chwilę podsmażamy i dodajemy do garnka sos sojowy oraz posiekaną kapustę kiszoną.
Krok 2: Doprawiamy bigos
Do bigosu dodajemy przyprawy, oprócz soli, pieprzu i ksylitolu, chwilę podsmażamy. Całość zalewamy 2 szklankami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy całość solą, pieprzem i ksylitolem.
Krok 3: Smażymy tofu
Na patelni rozgrzewamy pozostały olej. Podsmażamy tofu aż do uzyskania złotego koloru, następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Bigos podajemy z podsmażonym tofu, podprażonym na suchej patelni sezamem i pokrojonym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Kurczak z piekarnika - pieczony w całości
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Zwijane zrazy wołowe
- Grochówka wojskowa
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (8)
2006 dni temu
Bardzo dobry, czekam na więcej przepisów wegańskich wersji polskiej kuchni. ;)
odpowiedz
2839 dni temu
Znacznie lepsza wersja od tradycyjnej! Lżej i smaczniej. Super :)
odpowiedz
2807 dni temu
a tofu ma być wędzone?
2841 dni temu
Przepis wypróbowany, gorąco polecam na jesienne chłody :) Palce lizać!
odpowiedz
2846 dni temu
Na pewno wypróbuję! :)
odpowiedz
2848 dni temu
Chyba kogoś tu solidnie przewiało
odpowiedz
2847 dni temu
bo? świetny przepis!
2847 dni temu
Bigos i ksylitol! Palce lizać....te morele sezam...no sam Bigos!żenada!