Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C (termoobieg)
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FILET Z DORSZA
Dorsza oczyszczamy ze skóry, kroimy na duże kawałki, solimy i oprószamy mąką. Obsmażamy na oleju na złoty kolor.
KROK 2: DUSIMY KAPUSTĘ Z PRZYPRAWAMI
Kiszoną kapustę odciskamy i siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek rozgniatamy. Cebulę i czosnek szklimy na oleju, dodajemy kapustę, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 10 minut. Dodajemy masło, wodę, majeranek, suszone żurawiny. Doprawiamy pieprzem. Siekamy papryczkę chili. Następnie kapustę doprawiamy sparzoną skórką z cytryny, miodem i posiekaną papryczką chili.
KROK 3: PIECZEMY DORSZA W PIEKARNIKU
W naczyniu żaroodpornym układamy dorsza, obkładamy go kapustą i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 170°C (termoobieg).
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)