Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C (termoobieg)
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FILET Z DORSZA
Dorsza oczyszczamy ze skóry, kroimy na duże kawałki, solimy i oprószamy mąką. Obsmażamy na oleju na złoty kolor.
KROK 2: DUSIMY KAPUSTĘ Z PRZYPRAWAMI
Kiszoną kapustę odciskamy i siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek rozgniatamy. Cebulę i czosnek szklimy na oleju, dodajemy kapustę, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 10 minut. Dodajemy masło, wodę, majeranek, suszone żurawiny. Doprawiamy pieprzem. Siekamy papryczkę chili. Następnie kapustę doprawiamy sparzoną skórką z cytryny, miodem i posiekaną papryczką chili.
KROK 3: PIECZEMY DORSZA W PIEKARNIKU
W naczyniu żaroodpornym układamy dorsza, obkładamy go kapustą i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 170°C (termoobieg).
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Szynka w kapuście curry
Szynka, kiszona kapusta i curry – to niezwykłe połączenie smaków zapewni niezapomniane kulinarne przeżycie! Wypróbuj przepis na alternatywną wersję bigosu!
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
Przepyszne mięsno-warzywne danie z aromatycznym sosem, które zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Glazurowana szynka z ziemniakami
Przygotowanie szynki jest prostsze niż Ci się wydaje. Wypróbuj przepis na glazurowaną, podawaną z pieczonymi ziemniakami.
Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
Pieczone mięsa to polska specjalność. Szynka w aromatycznej marynacie to jej kolejna, wyśmienita odsłona.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Sałatka z rostbefem i z pesto bazyliowym
- Migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Papardelle z sosem kaparowym i pieczonym łososiem
- Wegański bigos z boczniakami
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Ośmiorniczki z grilla
- Naleśniki w sosie piwnym
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Sos do ravioli
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)