Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Kasztany umyj, osusz i natnij ich wypukłą stronę robiąc X. Gotuj przez ok. 30-40 minut na średnim ogniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu obierz.
Krok 1: Przygotowujemy białą kapustę
Białą kapustę oczyszczamy i kroimy na cienkie paski. Posypujemy 2 płaskimi łyżeczkami soli i przez 4-5 minut energicznie zagniatamy. Dobrze osączamy na sicie.
Krok 2: Przygotowujemy dressing do kapusty
Z boczku usuwamy skórę, boczek kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i siekamy, podsmażamy z boczkiem na gorącym oleju przez 2-3 minuty aż do zeszklenia. Doprawiamy kminkiem i pieprzem. Dodajemy 3 łyżki octu. Doprawiamy cukrem i odrobiną soli. Dressing mieszamy z kapustą i pozostawiamy pod przykryciem na minimum 2 godziny w celu przegryzienia się smaków.
Krok 3: Podsmażamy gruszki i kasztany
Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę wraz z kasztanami. Oba składniki podsmażamy przed podaniem na gorącym maśle przez 2-3 minuty, mieszając. Sałatkę doprawiamy do smaku, rozkładamy na niej gruszki i kasztany.
Zobacz podobne
przepisy
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!
Jabłka i gruszki z rodzynkami
Przygotuj jabłka z rodzynkami, które wykorzystasz później przy pieczeniu ciast. Warto posiadać w swojej spiżarni!
Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
To nietypowa wersja pizzy, w której znajdziesz niezwykłe połączenie gruszki i sera. Koniecznie spróbuj tego smaku!
Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placki ziemniaczane z musem jabłkowym
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
- Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Wegańskie bounty owocowe
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Pesto ze szpinaku
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Tort czekoladowy z kremem maślanym i konfiturą
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Ser feta w sezamowej panierce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1765 dni temu
Nie rozumiem, jak to możliwe, że ten przepis ma tylko 10 polubień. Danie takie proste, a takie pyszne!
odpowiedz