• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy soczewicę

Bulion warzywny zagotowujemy, dodajemy soczewicę i gotujemy ją pod przykryciem przez 5 minut. Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5-7 minut, aż spęcznieje. Zdejmujemy pokrywkę i zostawiamy soczewicę, aby trochę ostygła.

Krok 2: Doprawiamy soczewicę

Roztrzepujemy 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny, olej, cynamon, kmin rzymski, sól i pieprz. Mieszamy z ciepłą soczewicą. Całość studzimy i odstawiamy na 1-2 godziny do przegryzienia się smaków.

Krok 3: Dodajemy awokado do sałatki

Awokado obieramy, pestkę usuwamy, miąższ kroimy w kostkę. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Oba składniki mieszamy z 2 łyżkami soku z cytryny, dodajemy do sałatki i doprawiamy do smaku. Posypujemy pokruszoną fetą.

Wskazówka: świetnie smakuje z dipem z jogurtu naturalnego i posiekanej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram