Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- grill
- drewniane patyczki do szaszłyków
- folię aluminiową
KROK 1: Ziemniaki wkładamy do foliowej kieszonki
Ziemniaki myjemy, marynujemy w oliwie. Dodajemy masło i zawijamy w kieszonkę wykonaną z folii aluminiowej. Pieczemy na grillu, aż będą miękkie.
Filety z łososia pozbawione skóry kroimy wzdłuż w paski.
Musztardę, miód, oliwę, otartą skórkę z limonki oraz sok wyciśnięty z połowy łączymy ze sobą. Siekamy bazylię i dodajemy do marynaty. Mieszamy.
KROK 2: Polewanie ryby marynatą
Paski łososia nadziewamy wzdłuż na drewniane patyczki, układamy na talerzu. Rybę polewamy marynatą. Odstawiamy na kilka minut. 2 łyżki posiekanych pomidorów i pozostałe składniki pesto wkładamy do pojemnika miksera. Blendujemy na gładką masę.
Ruszt przecieramy oliwą z oliwek i układamy na nim szaszłyki.
KROK 3: Ziemniaki mieszamy z pesto
Upieczone ziemniaczki przekładamy do miski. Dodajemy połowę pesto i mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na talerz, wykładamy resztę pesto, listki szpinaku oraz szaszłyki z łososia.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
Idealnie upieczona ryba z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekka i zdrowa kompozycja, która zaskakuje smakiem.
Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
Lekkie, efektowne i łatwe do przyrządzenia danie z rusztu. Delikatny smak łososia i chrupiące warzywa to idealne połączenie.
Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
Oryginalny pomysł na grilla. Kawałki ryby w paprykowym sosie i kapusta z rusztu zasmakują każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledź marynowany w pieczonych burakach
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Makaron ze szpinakiem i kurczakiem – najczęstsze pytania do tego prostego dania
- Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
- Bób z boczkiem
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kotleciki ziemniaczane z kaszą
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Lizaki z ksylitolu
- Pizza bianca z kurkami
- Lizaki w kształcie reniferków
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
- Golonka na sposób azjatycki
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Zakwas żytni
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Tumbet
- "Hiszpańskie gołąbki" z chorizo w pomidorach z karczochami
- Wegański green bowl
- Penne z salsą freddo
- Ziołowa lemoniada
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Tort szwarcwaldzki z wiśniami
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Mandarynkowy pulled pork
- Tarta ze śliwkami i orzechami pekan
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)