Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- grill
- drewniane patyczki do szaszłyków
- folię aluminiową
KROK 1: Ziemniaki wkładamy do foliowej kieszonki
Ziemniaki myjemy, marynujemy w oliwie. Dodajemy masło i zawijamy w kieszonkę wykonaną z folii aluminiowej. Pieczemy na grillu, aż będą miękkie.
Filety z łososia pozbawione skóry kroimy wzdłuż w paski.
Musztardę, miód, oliwę, otartą skórkę z limonki oraz sok wyciśnięty z połowy łączymy ze sobą. Siekamy bazylię i dodajemy do marynaty. Mieszamy.
KROK 2: Polewanie ryby marynatą
Paski łososia nadziewamy wzdłuż na drewniane patyczki, układamy na talerzu. Rybę polewamy marynatą. Odstawiamy na kilka minut. 2 łyżki posiekanych pomidorów i pozostałe składniki pesto wkładamy do pojemnika miksera. Blendujemy na gładką masę.
Ruszt przecieramy oliwą z oliwek i układamy na nim szaszłyki.
KROK 3: Ziemniaki mieszamy z pesto
Upieczone ziemniaczki przekładamy do miski. Dodajemy połowę pesto i mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na talerz, wykładamy resztę pesto, listki szpinaku oraz szaszłyki z łososia.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania




Komentarze (0)