
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy dressing
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odcedzamy, osączamy i studzimy.
Chili oczyszczamy i pozbawiamy nasion, czosnek obieramy, oba składniki drobno siekamy. Prażymy na gorącym oleju przez 1 minutę. Posypujemy przyprawami i krótko podsmażamy wszystko razem. Dodajemy masło orzechowe i roztapiamy, a następnie studzimy. Dressing doprawiamy do smaku skórką otartą z limonki, sokiem, solą i cukrem.
Krok 2: Kroimy warzywa
Dymki kroimy w cienkie krążki. Marchew obieramy i ścieramy drobno na tarce. Kapustę pekińską oczyszczamy i kroimy w poprzek w cienkie paski. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i również kroimy w cienkie paski. Orzeszki ziemne grubo siekamy. Listki kolendry obrywamy.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Warzywa i makaron mieszamy z dressingiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
Wypróbuj przepis podróżnika, Tomasza Korgola, na sałatkę azjatycką z makaronem i kaczką!

Sajgonki z pieczoną kaczką
Odkryj smak azjatyckich sajgonek wypełnoninych mięsem kaczki i warzywami!

Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.


Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.

Komentarze (0)