• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy dressing

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odcedzamy, osączamy i studzimy.

Chili oczyszczamy i pozbawiamy nasion, czosnek obieramy, oba składniki drobno siekamy. Prażymy na gorącym oleju przez 1 minutę. Posypujemy przyprawami i krótko podsmażamy wszystko razem. Dodajemy masło orzechowe i roztapiamy, a następnie studzimy. Dressing doprawiamy do smaku skórką otartą z limonki, sokiem, solą i cukrem.

Krok 2: Kroimy warzywa

Dymki kroimy w cienkie krążki. Marchew obieramy i ścieramy drobno na tarce. Kapustę pekińską oczyszczamy i kroimy w poprzek w cienkie paski. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i również kroimy w cienkie paski. Orzeszki ziemne grubo siekamy. Listki kolendry obrywamy.

Krok 3: Podajemy sałatkę

Warzywa i makaron mieszamy z dressingiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane orzeszkami ziemnymi i kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram