Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w krążki papryczkę, posiekany czosnek i imbir. Smażymy ok. 3 minut, mieszając – czosnek musi mieć złocisty kolor. Dodajemy ocet ryżowy, cukier – gotujemy ok. 5 minut aż do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos przelewamy do czystej miski, a następnie schładzamy w lodówce przez ok. 20 minut.
Krok 2: Gotujemy makaron ryżowy
Makaron ryżowy przygotowujemy według wskazań na opakowaniu.
Krok 3: Smażymy kaczkę
Pierś kaczki myjemy, osuszamy, pozbawiamy skóry, a następnie kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy kaczkę. Doprawiamy odrobiną curry, smażymy do uzyskania złotego koloru.
Krok 4: Mieszamy sałatkę
Do miski wrzucamy odcedzony makaron. Dodajemy kaczkę, posiekaną kolendrę, ogórka pokrojonego w słupki – mieszamy. Polewamy wszystko sosem i znów mieszamy. Na końcu dodajemy kiełki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Oryginalna francuska sałatka z kaczką w towarzystwie orzeźwiającej gruszki i aromatycznego buraka.
Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.
Kaczka w sosie śliwkowym
Harmonijne połączenie wielu smaków, czyli kaczka po azjatycku! Jest ostro, słono, kwaśno i słodko. Po prostu pysznie!
Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
Jeśli cenisz orientalne smaki, dowiedz się, jak przygotować kaczkę z sosem hoisin, smażonym makaronem i warzywami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Uszka z grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto marchewkowe
- Domek z piernika
- Kapusta z grochem
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1832 dni temu
Zrobiłam, nie polecam. Imbiru tyle że w sumie to sałatka imbirowo octowa
odpowiedz
2813 dni temu
Jak zobaczyłem tę miskę cukru, którą ten pan wsypał do sosu, to zwątpiłem. Ja do ciasta tyle nie daję, ale jak widać każdy może gotować, a co.....
odpowiedz
2812 dni temu
Gwarantujemy, że sos jest pyszny!
1897 dni temu
Mniej niż 1/4 szklanki brązowego cukru do ciasta? Co to za ciasto?
1895 dni temu
Cukier dodaje się do sosu - w połączeniu z octem ryżowym i przyprawami tworzy świetne połączenie do kaczki :)
3118 dni temu
bomba
odpowiedz
3117 dni temu
pyszne
3117 dni temu
chyba kaloryczna tyle tłuszczu na zdjeciach
3116 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie używamy bardzo niewiele tłuszczu :)