
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w krążki papryczkę, posiekany czosnek i imbir. Smażymy ok. 3 minut, mieszając – czosnek musi mieć złocisty kolor. Dodajemy ocet ryżowy, cukier – gotujemy ok. 5 minut aż do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos przelewamy do czystej miski, a następnie schładzamy w lodówce przez ok. 20 minut.
Krok 2: Gotujemy makaron ryżowy
Makaron ryżowy przygotowujemy według wskazań na opakowaniu.
Krok 3: Smażymy kaczkę
Pierś kaczki myjemy, osuszamy, pozbawiamy skóry, a następnie kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy kaczkę. Doprawiamy odrobiną curry, smażymy do uzyskania złotego koloru.
Krok 4: Mieszamy sałatkę
Do miski wrzucamy odcedzony makaron. Dodajemy kaczkę, posiekaną kolendrę, ogórka pokrojonego w słupki – mieszamy. Polewamy wszystko sosem i znów mieszamy. Na końcu dodajemy kiełki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Oryginalna francuska sałatka z kaczką w towarzystwie orzeźwiającej gruszki i aromatycznego buraka.

Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.

Kaczka w sosie śliwkowym
Harmonijne połączenie wielu smaków, czyli kaczka po azjatycku! Jest ostro, słono, kwaśno i słodko. Po prostu pysznie!

Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
Jeśli cenisz orientalne smaki, dowiedz się, jak przygotować kaczkę z sosem hoisin, smażonym makaronem i warzywami.

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1887 dni temu
Zrobiłam, nie polecam. Imbiru tyle że w sumie to sałatka imbirowo octowa
odpowiedz
2868 dni temu
Jak zobaczyłem tę miskę cukru, którą ten pan wsypał do sosu, to zwątpiłem. Ja do ciasta tyle nie daję, ale jak widać każdy może gotować, a co.....
odpowiedz
2867 dni temu
Gwarantujemy, że sos jest pyszny!
1952 dni temu
Mniej niż 1/4 szklanki brązowego cukru do ciasta? Co to za ciasto?
1950 dni temu
Cukier dodaje się do sosu - w połączeniu z octem ryżowym i przyprawami tworzy świetne połączenie do kaczki :)
3173 dni temu
bomba
odpowiedz
3172 dni temu
pyszne
3172 dni temu
chyba kaloryczna tyle tłuszczu na zdjeciach
3171 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie używamy bardzo niewiele tłuszczu :)