
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w krążki papryczkę, posiekany czosnek i imbir. Smażymy ok. 3 minut, mieszając – czosnek musi mieć złocisty kolor. Dodajemy ocet ryżowy, cukier – gotujemy ok. 5 minut aż do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos przelewamy do czystej miski, a następnie schładzamy w lodówce przez ok. 20 minut.
Krok 2: Gotujemy makaron ryżowy
Makaron ryżowy przygotowujemy według wskazań na opakowaniu.
Krok 3: Smażymy kaczkę
Pierś kaczki myjemy, osuszamy, pozbawiamy skóry, a następnie kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy kaczkę. Doprawiamy odrobiną curry, smażymy do uzyskania złotego koloru.
Krok 4: Mieszamy sałatkę
Do miski wrzucamy odcedzony makaron. Dodajemy kaczkę, posiekaną kolendrę, ogórka pokrojonego w słupki – mieszamy. Polewamy wszystko sosem i znów mieszamy. Na końcu dodajemy kiełki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Croque madame
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Kurczak po wietnamsku
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Papryka faszerowana z oliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (9)
2048 dni temu
Zrobiłam, nie polecam. Imbiru tyle że w sumie to sałatka imbirowo octowa
odpowiedz
3029 dni temu
Jak zobaczyłem tę miskę cukru, którą ten pan wsypał do sosu, to zwątpiłem. Ja do ciasta tyle nie daję, ale jak widać każdy może gotować, a co.....
odpowiedz
3028 dni temu
Gwarantujemy, że sos jest pyszny!
2113 dni temu
Mniej niż 1/4 szklanki brązowego cukru do ciasta? Co to za ciasto?
2111 dni temu
Cukier dodaje się do sosu - w połączeniu z octem ryżowym i przyprawami tworzy świetne połączenie do kaczki :)
3333 dni temu
bomba
odpowiedz
3333 dni temu
pyszne
3333 dni temu
chyba kaloryczna tyle tłuszczu na zdjeciach
3332 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie używamy bardzo niewiele tłuszczu :)