Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Pierś z kaczki natnij, dopraw solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami, a następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C (góra-dół) przez około 45 minut pod przykryciem.
Krok 1: Kroimy warzywa
Por i marchewkę kroimy w cienkie paski. Cebule kroimy w piórka. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu i kroimy. Bazylię siekamy. Czosnek, imbir i chili siekamy.
Krok 2: Smażymy farsz
Na patelnię wylewamy odrobinę oleju. Blanszujemy marchewkę. Dodajemy dymki, przesmażamy. Dodajemy upieczone mięso kaczki, porwane na mniejsze części. Dorzucamy por, posiekany czosnek, imbir, odrobinę ostrej papryczki. Zalewamy łyżką sosu rybnego i odrobiną sosu sojowego. Doprawiamy sokiem z limonki oraz tajską bazylią. Dodajemy pokrojony makaron sojowy. Całość mieszamy. Farsz przekładamy do miski. Gdy farsz przestygnie, wbijamy do niego jajo, dodajemy posiekany szczypiorek – mieszamy.
Krok 3: Zwijamy sajgonki
Papier ryżowy zwilżamy wodą. Wykładamy farsz na środek i zawijamy tak jak krokiety.
Gotowe sajgonki obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Krok 4: Łączymy składniki sosu
Łączymy składniki sosu, mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kaczka po pekińsku
Uwielbiasz kuchnię azjatycką? Koniecznie dowiedz się, jak w prosty sposób przyrządzić jej klasyk – kaczkę po pekińsku.
Kaczka w sosie curry z gruszkami i pomarańczą
Delikatne mięso, wyrazisty sos, słodkie owoce i pikantna fasolka szparagowa – doskonały przepis na kaczkę po indyjsku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kaczki z sosem czekoladowym i z zapiekanką z kozim serem
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
- Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Raita z ogórków i bakłażana
- Kapuśniak gryczany
- Pierogi z kaczką
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Agarowe galaretki jagodowe
- Agarowe galaretki malinowe
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Zapiekanka z indykiem i ziemniaczanym purée
- Szakszuka z wołowiną
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Złoty napar z imbiru
- Wegański falafel burger z portobello
- Grillowany łosoś w sosie śmietanowo – szafranowym
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Miniomlety pomidorowe
- Domowe croissanty
- Najlepsze minipączki
- Gazpacho z pomidorów malinowych
- Domowe lody szparagowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
435 dni temu
Wydaje mi się że tu kaloryczność się nie zgadza :)
odpowiedz
435 dni temu
Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Pracujemy nad tym, aby wszystko wróciło do normy :)
3047 dni temu
świetnie!
odpowiedz
3047 dni temu
dobre
odpowiedz