
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
- blacha
- papier do pieczenia
Krok 1: Przygotowujemy farsz warzywny
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 10 minut. Por i marchew kroimy w cienkie paski (julienne), a cebulę w piórka. Czosnek, obrany imbir, kolendrę i chili siekamy drobno. Warzywa mieszamy razem, dolewając oliwę. Doprawiamy kolendrą, czosnkiem, imbirem i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy serek śmietankowy z chrzanem
Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Krok 3: Zwijamy spring rollsy
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, aż stanie się plastyczny. Nakładamy porcję warzyw oraz dowolne dodatki, takie jak boczek, łosoś czy serek z dodatkiem chrzanu. Zwijamy spring rollsy i od razu podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Makowiec japoński
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2348 dni temu
Spring rollsy wyszły bardzo dobre :) bardzo fajna przekąska, aczkolwiek pracochłonna :)
Odpowiedz