Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
- blacha
- papier do pieczenia
Krok 1: Przygotowujemy farsz warzywny
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 10 minut. Por i marchew kroimy w cienkie paski (julienne), a cebulę w piórka. Czosnek, obrany imbir, kolendrę i chili siekamy drobno. Warzywa mieszamy razem, dolewając oliwę. Doprawiamy kolendrą, czosnkiem, imbirem i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy serek śmietankowy z chrzanem
Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Krok 3: Zwijamy spring rollsy
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, aż stanie się plastyczny. Nakładamy porcję warzyw oraz dowolne dodatki, takie jak boczek, łosoś czy serek z dodatkiem chrzanu. Zwijamy spring rollsy i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz wszystkie
przepisy
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Domowe lody
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Spaghetti z łososiem
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Omlet białkowy z łososiem
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- 5 sposobów na koktajle
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jarski żurek łemkowski
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Tort malinowy
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- GOFRY TRADYCYJNE
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2011 dni temu
Spring rollsy wyszły bardzo dobre :) bardzo fajna przekąska, aczkolwiek pracochłonna :)
odpowiedz