Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
- blacha
- papier do pieczenia
Krok 1: Przygotowujemy farsz warzywny
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 10 minut. Por i marchew kroimy w cienkie paski (julienne), a cebulę w piórka. Czosnek, obrany imbir, kolendrę i chili siekamy drobno. Warzywa mieszamy razem, dolewając oliwę. Doprawiamy kolendrą, czosnkiem, imbirem i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy serek śmietankowy z chrzanem
Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Krok 3: Zwijamy spring rollsy
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, aż stanie się plastyczny. Nakładamy porcję warzyw oraz dowolne dodatki, takie jak boczek, łosoś czy serek z dodatkiem chrzanu. Zwijamy spring rollsy i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2032 dni temu
Spring rollsy wyszły bardzo dobre :) bardzo fajna przekąska, aczkolwiek pracochłonna :)
odpowiedz