
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
- blacha
- papier do pieczenia
Krok 1: Przygotowujemy farsz warzywny
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 10 minut. Por i marchew kroimy w cienkie paski (julienne), a cebulę w piórka. Czosnek, obrany imbir, kolendrę i chili siekamy drobno. Warzywa mieszamy razem, dolewając oliwę. Doprawiamy kolendrą, czosnkiem, imbirem i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy serek śmietankowy z chrzanem
Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Krok 3: Zwijamy spring rollsy
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, aż stanie się plastyczny. Nakładamy porcję warzyw oraz dowolne dodatki, takie jak boczek, łosoś czy serek z dodatkiem chrzanu. Zwijamy spring rollsy i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sajgonki z pieczoną kaczką
Odkryj smak azjatyckich sajgonek wypełnoninych mięsem kaczki i warzywami!

Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.

Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Ciasto na pierogi
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Baklawa grecka
- Przepis na sos bolognese
- Leczo
- Ramen
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2232 dni temu
Spring rollsy wyszły bardzo dobre :) bardzo fajna przekąska, aczkolwiek pracochłonna :)
odpowiedz