
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Łączymy składniki sosu
Jogurt naturalny łączymy z oliwą, musztardą, octem winnym i miodem. Dodajemy po jednej łyżce posiekanej bazylii i natki pietruszki.
Krok 2: Przygotowujemy składniki sałatki
Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę i kroimy w plastry. Bób gotujemy i obieramy ze skóry. Pierś kurczaka gotujemy w bulionie lub podsmażamy na oliwie z oliwek i kroimy w paski. Ser gorgonzola kroimy w kostkę.
Krok 3: Układamy sałatkę
Na półmisku układamy wszystkie rodzaje sałaty. Dodajemy pomidorki cherry, plastry awokado, jajka, bób, pierś kurczaka i ser gorgonzola. Składniki układamy tak, aby każdy był widoczny. Całość skrapiamy przygotowanym sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Kutia
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)