Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy piersi
Czosnek siekamy, dodajemy szczyptę oregano oraz odrobinę oliwy. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy piersi kurczaka. Mięso obsmażamy na patelni na złoty kolor, a następnie podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC przez 20 minut.
Ser halloumi kroimy w plastry o szerokości ok. 1,5 cm. Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy z obu stron. Piersi kurczaka kroimy w plastry – układamy je naprzemiennie z plastrami gorącego zgrillowanego sera.
KROK 2: Łączymy składniki sosu
Sok wyciśnięty z cytryn miksujemy z pozostałymi składnikami sosu. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i marynujemy w sosie.
KROK 3: Układamy składniki sałatki
Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą i przypiekamy na patelni grillowej. Następnie posypujemy oregano.
Szpinak i rukolę układamy na talerzu obok mięsa z serem. Dekorujemy pomidorkami i polewamy pozostałym sosem. Bagietkę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce.
Zobacz podobne
przepisy
Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.
Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
Tradycyjne greckie danie, którego trzeba spróbować. To bogactwo składników i prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto marchewkowe
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny makowiec
- Sernik krakowski
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2272 dni temu
Zawsze szerokim łukiem omijałem przepisy ze stron producentów, gazetek marketowych etc. aż trafiłem na jakiś ciekawy przepis lidlowski i byłem pod wrażeniem. Od tego czasu wypróbowałem ich całkiem sporo i niemal za każdym razem był to strzał w dziesiątkę :) Kurczak z sosem chałwowym również mnie nie zawiódł, ale sosu jak na dwie porcje było zdecydowanie za dużo. Połowa byłaby w sam raz, a nawet 1/3. Polecam przepis :)
odpowiedz
2618 dni temu
Po co chalwa z cukrem i innymi badziewiem jak mozna uzyc Tahiny?
odpowiedz
2617 dni temu
Możesz użyć tahini :)
3168 dni temu
Gdzie jest filmik?
odpowiedz
3166 dni temu
Drogi Gościu, nie do każdego przepisu dysponujemy filmem :)