Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy piersi
Czosnek siekamy, dodajemy szczyptę oregano oraz odrobinę oliwy. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy piersi kurczaka. Mięso obsmażamy na patelni na złoty kolor, a następnie podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC przez 20 minut.
Ser halloumi kroimy w plastry o szerokości ok. 1,5 cm. Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy z obu stron. Piersi kurczaka kroimy w plastry – układamy je naprzemiennie z plastrami gorącego zgrillowanego sera.
KROK 2: Łączymy składniki sosu
Sok wyciśnięty z cytryn miksujemy z pozostałymi składnikami sosu. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i marynujemy w sosie.
KROK 3: Układamy składniki sałatki
Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą i przypiekamy na patelni grillowej. Następnie posypujemy oregano.
Szpinak i rukolę układamy na talerzu obok mięsa z serem. Dekorujemy pomidorkami i polewamy pozostałym sosem. Bagietkę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Uszka z grzybami
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania




Komentarze (5)
2591 dni temu
Zawsze szerokim łukiem omijałem przepisy ze stron producentów, gazetek marketowych etc. aż trafiłem na jakiś ciekawy przepis lidlowski i byłem pod wrażeniem. Od tego czasu wypróbowałem ich całkiem sporo i niemal za każdym razem był to strzał w dziesiątkę :) Kurczak z sosem chałwowym również mnie nie zawiódł, ale sosu jak na dwie porcje było zdecydowanie za dużo. Połowa byłaby w sam raz, a nawet 1/3. Polecam przepis :)
Odpowiedz
2937 dni temu
Po co chalwa z cukrem i innymi badziewiem jak mozna uzyc Tahiny?
Odpowiedz
2936 dni temu
Możesz użyć tahini :)
3487 dni temu
Gdzie jest filmik?
Odpowiedz
3485 dni temu
Drogi Gościu, nie do każdego przepisu dysponujemy filmem :)